Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Τις εργασίες ανέγερσης του Νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας επιθεώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης που τόνισε «Στόχος είναι η ακαδημαϊκή χρονιά 2021-22 να ξεκινήσει εδώ»

Τις εργασίες ανέγερσης του Νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας επιθεώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης που τόνισε «Στόχος είναι η ακαδημαϊκή χρονιά 2021-22 να ξεκινήσει εδώ»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Επίσκεψη και ενημέρωση για την πορεία των εργασιών στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο επισκέψεων όλων των έργων της περιφέρειάς μας πραγματοποίησε την Τετάρτη το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Τον κ. Κασαπίδη συνόδευαν  Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης  Γ. Τσιούμαρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης Νίκος Λυσσαρίδης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θέοδωρος Θεοδουλίδης.

Ο υπεύθυνος του έργου τόνισε πως όλα βαίνουν καλώς και πως το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος τονίζοντας πως το έργο το «αδικεί» η εξωτερική εμφάνιση των κτιρίων αφού αυτή θα γίνει προς το τέλος αφού εσωτερικά τα κτίρια είναι σχεδόν τελειωμένα τουλάχιστον αυτό της διοίκησης και το κτίριο 1 ενώ στο κτίριο 2 της εκπαίδευσης έχουν τελειώσει οι σοβάδες.

Ο κ. Θεοδουλίδης δήλωσε «επισκεφθήκαμε σήμερα με τον κ. Περιφερειάρχη για να ελέγξουμε τη πρόοδο εργασιών κατασκευής της Πανεπιστημιούπολης η οποία είναι ένα εμβληματικό έργο για το ίδιο το Πανεπιστήμιο αλλά και για τη Περιφέρεια. Οι διαβεβαιώσεις που πήραμε είναι ότι του χρόνου τέτοιο καιρό θα ήμαστε περίπου έτοιμοι ενώ θα υπάρξει και ένας ανοικτός διαγωνισμός από το Πανεπιστήμιο για τον εξοπλισμό αιθουσών και γραφείων και καλώς εχόντων των πραγμάτων στόχος είναι για το Σεπτέμβριο του 21 να έρθουμε σε αυτά τα κτίρια.

Από την πλευρά του ο κ. Κασαπίδης τόνισε «η Περιφερειακή αρχή ξεκινάει ένα κύκλο επισκέψεων σε έργα που πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και εδώ από το χώρο κατασκευής του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας επιθεωρήσαμε μαζί με τον πρύτανη, τον ανάδοχο του έργου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες την εξέλιξη των εργασιών που γίνονται και μετά την κρίση του κορωνοϊού. Τα έργα προχωρούν με πολύ καλό ρυθμό αν αναλογιστεί κανείς ότι μεσολάβησε και το διάστημα που προβλημάτισε στα συνεργεία.

Ο στόχος είναι το έργο να παραδοθεί στο χρόνο του το Φθινόπωρο του 21 έτσι ώστε τη χρονιά εκείνη να ξεκινήσει η πανεπιστημιακή χρονιά στη Δυτική Μακεδονία στα κτίρια αυτά. Είναι μια πρόκληση για όλους για την Περιφέρεια, το Πανεπιστήμιο για τις υπηρεσίες για τον ανάδοχο και για όλη τη Δυτική Μακεδονία δεδομένου ότι στη περίοδο μετάβασης που διανύουμε θα πρέπει να είμαστε συνεπείς στους χρόνους μας, στο προγραμματισμό μας με σωστές μελέτες, σωστό σχέδιο για να εμπνεύσουμε και να πείσουμε ότι ήμαστε προετοιμασμένοι για τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έρχονται μπροστά μας, να τις διεκπεραιώσουμε με επιτυχία. Θα ήμαστε από κοντά σε όλα τα έργα της Δυτικής Μακεδονίας στη περίοδο του καλοκαιριού που μας απομένει σε συνεργασία με τις υπηρεσίες και τους αναδόχους και το άγρυπνο μάτι της περιφερειακής αρχής θα παρακολουθεί από κοντά την ποιοτική εκτέλεση των εργασιών έτσι ώστε να αναδείξουμε την Περιφέρεια μας ως πρότυπο  στα δημόσια έργα με ποιοτικές εφαρμογές και στο κατασκευαστικό τομέα για να αναδείξουμε όλα τα πλεονεκτήματα που έχουμε δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια όπως είχε αναπτυχθεί η οικονομία μας και στο κατασκευαστικό τομέα».

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Συνελήφθη 23χρονη στη Φλώρινα για κλοπή από κατάστημα σούπερ μάρκετ

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Συνελήφθη το Σάββατο (15-05-2021) το πρωί στη Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, ...