Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Την Παρασκευή το κρίσιμο ΔΣ της ΔΕΗ για τις αλλαγές στα τιμολόγια

Την Παρασκευή το κρίσιμο ΔΣ της ΔΕΗ για τις αλλαγές στα τιμολόγια

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Την ερχόμενη Παρασκευή έχει προσδιοριστεί η συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ, η οποία και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για το πώς θα αυξηθούν τα έσοδα της επιχείρησης ενόψει και της κατάρτισης των λογιστικών καταστάσεων εξαμήνου της επιχείρησης. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι η εταιρεία εμφανίζει σημαντικό ταμειακό κενό, πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων μέχρι το τέλος του 2020 και η διοίκηση της ΔΕΗ θα πρέπει πριν την έκθεση της ΕΥ να παρουσιάσει συγκεκριμένο απτό σχέδιο για να βρεθούν τα χρήματα. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως τόνισε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γ. Στάσσης, θα μπει νέα σημείωση του ορκωτού, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί πρόβλημα με το δανεισμό της επιχείρησης.

Η κυβέρνηση αλλά και η διοίκηση της ΔΕΗ εξετάζουν διάφορα σενάρια για τα τιμολόγια με στόχο, όπως έχει τονιστεί, να μην υπάρξει επιβάρυνση στον τελικό λογαριασμό του καταναλωτή, ακόμη και με αύξηση του εσόδου της ΔΕΗ. Η δύσκολη αυτή εξίσωση περιλαμβάνει αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ και μείωση άλλων παραμέτρων του λογαριασμού ρεύματος.

Μεταξύ άλλων υπάρχουν στο τραπέζι σενάρια για μείωση του τέλους ΕΤΜΕΑΡ, εξόφληση οφειλών προς τη ΔΕΗ από τις  χρεώσεις ΥΚΩ κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη στις καταστάσεις του 2018 ο ορκωτός ελεγκτής είχε επιστήσει την προσοχή κάνοντας λόγο για «ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της Εταιρείας και του Ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους”.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Οι Δυτικομακεδόνες Επενδυτές Φωτοβολταϊκών για την συνεργασία τους με την KIEFER – Θα διατεθεί ο ήδη αδειοδοτημένος υποσταθμός της Εταιρείας για τη σύνδεση των πάρκων του Συνδέσμου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μια φιλόδοξη συνεργασία ανακοίνωσε ο σύνδεσμος επενδυτών φωτοβολταϊκών Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος όπως είναι γνωστό υλοποιεί πρόγραμμα ανάπτυξης ...