Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Την επανεκκίνηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τη Δημιουργία Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών – Ναυαγοσωστών στην Πτολεμαΐδα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Αντώνης Αυγερινός

Την επανεκκίνηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τη Δημιουργία Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών – Ναυαγοσωστών στην Πτολεμαΐδα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Αντώνης Αυγερινός

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Την επανεκκίνηση – επανίδρυση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού κινήματος εδώ και 140 χρόνια στην Ελλάδα, εξήγγειλε από την Πτολεμαΐδα ο νέος πρόεδρος του Αντώνης Αυγερινός, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στις 8-3-2017, στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

Αναφερόμενος στους λόγους της παρουσίας του στην περιοχή ο  κ. Αυγερινός τόνισε ότι εκτός από το κάλεσμα για την διάλεξη ήθελε να τονίσει την ριζική διοικητική αλλαγή του κινήματος και την επιστροφή του στις βασικές, θεμελιώδες αρχές και στα οράματα του μεγάλου ιδεολόγου και ιδρυτή του Ε.Ε.Σ. Ερρίκου Ντινάν, καθώς και να δει από κοντά τα προβλήματα του τοπικού τμήματος και να τα προωθήσει προς επίλυση.

Ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. επισήμανε την πολύχρονη προσπάθεια του τοπικού τμήματος και το σημαντικό έργο που παρήγαγε για την ιδέα και τα ιδανικά του Ερυθρού Σταυρού.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαχρονική πορεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με τρόπο γλαφυρό και τεκμηριωμένο.

Ολοκληρώνοντας ο νέος πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. εξήγγειλε την απόφαση της Διοίκησης να δημιουργήσει στην Πτολεμαΐδα ένα «Σώμα Εθελοντών – Σαμαρειτών – Διασωστών και Ναυαγοσωστών», που θα αποτελείται από άτομα που θα έχουν πιστοποίηση και θα συμβάλλουν στην τοπική κοινωνία και όχι μόνον. Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές και αναγνωρισμένες εθελοντικές ενώσεις στη χώρα και ανήκει στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Υποδεχόμενη τους παρισταμένους η πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Ιωάννα Μοσχίδου – Ευαγγέλου έδωσε κατ’ αρχήν τον λόγο στον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο Μανάδη, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Δήμου Εορδαίας, των τοπικών τμημάτων των όμορων Νομών, των άλλων φορέων, αλλά και όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ερυθρού Σταυρού Πτολεμαΐδας.

Η κ. Ευαγγέλου παρουσίασε στη συνέχεια τις δράσεις του τοπικού τμήματος και στάθηκε στην προσφορά αγάπης των εθελοντριών.

Ακολούθησε ένα υπέροχο – ποιοτικό βίντεο με εικόνες από το πλούσιο έργο του ΕΕΣ, ενώ στο τέλος της όμορφης εκδήλωσης η Διοίκηση και οι εθελόντριες δεξιώθηκαν όλους τους συμμετέχοντες.


 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου