Αρχική > Πολιτική > Την απαλλαγή των πληττόμενων οικισμών που βρίσκονται σε καθεστώς αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, από την πληρωμή ΕΝΦΙΑ, ζήτησε ο βουλευτής ΝΔ Γιώργος Αμανατίδης (video)

Την απαλλαγή των πληττόμενων οικισμών που βρίσκονται σε καθεστώς αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, από την πληρωμή ΕΝΦΙΑ, ζήτησε ο βουλευτής ΝΔ Γιώργος Αμανατίδης (video)

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Την απαλλαγή των πληττόμενων περιοχών της ΔΕΗ που βρίσκονται σε καθεστώς αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, πρότεινε σε τοποθέτησή του ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και ειδικότερα σε συνεδρίαση με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Μείωση ΕΝΦΙΑ και βελτιώσεις στην ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση του ν. 4611/2019».

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της τοποθέτησης ο κ. Αμανατίδης ζήτησε την απαλλαγή των πληττόμενων οικισμών στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας, από την πληρωμή ΕΝΦΙΑ, δηλαδή των οικισμών που έχουν τεθεί σε διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για λόγους εκμετάλλευσης του υπεδάφους, από τη ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, ο ίδιος πρότεινε να αντιμετωπιστεί θετικά και να εξεταστεί η απαλλαγή των κατοίκων, ως κάτι αμελητέο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, δεδομένης της προσφοράς τους στην περιοχή και τη χώρα, μιας και από τα σπλάχνα των περιοχών αυτών παίρνουν τον λιγνίτη που προσφέρει το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας και ταυτόχρονα, όπως τόνισε ο κ. Αμανατίδης, δείχνει ότι η πολιτεία ότι είναι αλληλέγγυα προς τους κατοίκους.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team