Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Τηλεδιάσκεψη των Βουλευτών του ενεργειακού άξονα με την ηγεσία του Υπουργείου Ενέργειας- Ιδρύονται ειδικές γραμματείες σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη- Τον επόμενο μήνα το master plan από το Υπουργείο- Τι συζητήθηκε για Τηλεθερμάνσεις και «Πτολεμαΐδα 5»

Τηλεδιάσκεψη των Βουλευτών του ενεργειακού άξονα με την ηγεσία του Υπουργείου Ενέργειας- Ιδρύονται ειδικές γραμματείες σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη- Τον επόμενο μήνα το master plan από το Υπουργείο- Τι συζητήθηκε για Τηλεθερμάνσεις και «Πτολεμαΐδα 5»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Απολιγνιτοποίηση και δίκαιη μετάβαση στις μέρες του κορωνοϊού, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ Υπουργείου Ενέργειας και Βουλευτών των Νομών Κοζάνης, Φλώρινας και Αρκαδίας, η οποία διήρκησε για περισσότερη από 1 ώρα.

Βουλευτές από τα σπίτια τους ή από τα γραφεία τους, συνδέθηκαν μέσω τεχνολογίας με Κωστή Χατζηδάκη, Γεράσιμο Θωμά, αλλά και τον Κώστα Μουσουρούλη, συζητώντας όλες τις εξελίξεις πάνω στο ζήτημα της απολιγνιτοποίησης και της προετοιμασίας των περιοχών για την επόμενη μέρα, εν όψει μάλιστα και της αυριανής Διυπουργικής Επιτροπής που συνεδριάζει για το ίδιο θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση κινήθηκε σε χαλαρά πλαίσια και χωρίς κάποιες συγκεκριμένες αποφάσεις, αν και έγιναν ανακοινώσεις από πλευράς Γεράσιμου Θωμά, ο οποίος έχει επιληφθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου το ζήτημα απολιγνιτοποίηση και δίκαιη μετάβαση των περιοχών Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης.

Έτσι, φαίνεται πως σε περίπου ένα μήνα θα παρουσιαστεί το master plan που ετοιμάζεται στο Υπουργείο σε συνεργασία με τη ΔΕΗ και πλέον με τον Κώστα Μουσουρούλη, ενώ τις επόμενες ημέρες πιθανότατα να υπάρξει και η προκήρυξη για το σύμβουλο(πιθανόν εταιρεία συμβούλων) που θα αναλάβει να τρέξει το master plan.

Παράλληλα θα ιδρυθούν ειδικές γραμματείες που θα παρακολουθούν την όλη εξέλιξη έργων και προετοιμασιών της επόμενης ημέρας τόσο στη Δυτική Μακεδονία όσο και στη Μεγαλόπολη, οι οποίες θα στελεχωθούν μάλλον με υπαλλήλους από δημόσιες υπηρεσίες οι οποίοι θα αποσπαστούν και θα έχουν εμπειρία στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και γενικώς χρηματοδοτικών κονδυλίων.

Οι βουλευτές μετέφεραν για ακόμα μία φορά την αγωνία των περιοχών που εκπροσωπούν, με το ζήτημα των Τηλεθερμάνσεων να μπαίνει ξανά ψηλά στην ατζέντα και από τις δύο πλευρές καθώς ίσως υπάρξουν εξελίξεις το επόμενο 15νθήμερο.

Υπουργείο και βουλευτές θα έχουν ίσως και πιο τακτική επικοινωνία σε αυτό το επίπεδο, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, τηρώντας φυσικά και όλες τις οδηγίες για το επόμενο διάστημα που θα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα.

Πληροφορίες του «Π» κάνουν λόγο πως συζητήθηκε και το θέμα της συνέχισης λειτουργίας στο εργοτάξιο της μονάδας «Πτολεμαΐδα 5» κάτι το οποίο εξετάζεται από το Υπουργείο και τη διοίκηση της ΔΕΗ, έχει όμως πολλές παραμέτρους τόσο για την επιχείρηση, όσο για τις εταιρείες και τους εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται εκεί.

Ζήσης Πιτσιάβας

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Κάθοδο στην Αθήνα ετοιμάζουν οι Βοϊώτες για τα διόδια – Συμμετοχή στη συνάντηση στο Υπ. Μεταφορών – Ζευκλής: Να κλείσουν συμβολικά τα δημοτικά καταστήματα– Πρόταση για πανό και καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Πρόταση ώστε να κατέβουν μαζικά στην Αθήνα οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Βοϊου και να συμμετάσχουν με τους ...