Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Τηλεδιάσκεψη Μουσουρούλη με Δημάρχους και Περιφερειάρχη- Κομβικός ρόλος της ΑΝΚΟ ως project manager για τα έργα φυσικού αερίου- Για 10 μέρες στη Δυτική Μακεδονία ο Συντονιστής της Δίκαιης Μετάβασης

Τηλεδιάσκεψη Μουσουρούλη με Δημάρχους και Περιφερειάρχη- Κομβικός ρόλος της ΑΝΚΟ ως project manager για τα έργα φυσικού αερίου- Για 10 μέρες στη Δυτική Μακεδονία ο Συντονιστής της Δίκαιης Μετάβασης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Το μέλλον των τηλεθερμάνσεων και η διασφάλιση λειτουργίας τους μετά την έναρξη της πλήρους απολιγνιτιοποίησης, ήταν το βασικό θέμα συζήτησης των 4 ενεργειακών Δήμων της περιοχής, του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, και του αρμόδιου συντονιστή για τη δίκαιη μετάβαση, Κώστα Μουσουρούλη.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και διήρκησε περίπου 2 ώρες και αποτέλεσε παράλληλα μια πρώτη γνωριμία των Δημάρχων με τον Κώστα Μουσουρούλη, ο οποίος ζήτησε απ’ όλους στενότερη συνεργασία για την προώθηση των απαραίτητων ενεργειών.

Μάλιστα ο κ. Μουσουρούλης ενημέρωση τους Δημάρχους και τον Πειφερειάρχη, πως το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, με τις πληροφορίες του «Π» από την Αθήνα να κάνουν λόγο για επίσκεψη μακράς διαρκείας η οποία μπορεί να είναι σχεδόν 10 ημερών. Η συγκεκριμένη επίσκεψη προγραμματίζεται μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τη μετακίνηση πολιτών από Νομό σε Νομό και μάλλον θα γίνει προς το τέλος Μαΐου- αρχές Ιουνίου.

Στη σημερινή συζήτηση το φυσικό αέριο κυριάρχησε ως το καύσιμο βάσης που θα τροφοδοτεί τις τηλεθερμάνσεις, ενώ προσδιορίστηκε πως η ΑΝΚΟ θα είναι ο project manager των έργων και των μελετών που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή.

Πάντως, υπήρξαν Δήμαρχοι που έθεσαν ζήτημα απαντήσεων και ξεκάθαρης θέσης από πλευράς κυβέρνησης και ΔΕΗ για ζητήματα που έχουν τεθεί για το μέλλον των τηλεθερμάνσεων και των επενδύσεων που σχεδιάζονται να γίνουν, αναφορικά και με την υπό κατασκευή μονάδα «Πτολεμαΐδα 5».

Επίσης οι Δήμαρχοι, έθεσαν εκ νέου το ζήτημα της εκπροσώπησής τους στο Συντονιστικό όργανο της Δίκαιης Μετάβασης, με τον Κώστα Μουσουρούλη να αντιπροτείνει τη δημιουργία Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου στο οποίο θα συμμετέχει τόσο ο ίδιος όσο και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΣΠΑ, κ. Σκάλκος.

Η πρόταση αυτή δεν ήχησε καλά στα αυτιά των Δημάρχων οι οποίοι επέμεναν στο αίτημά τους για εκπροσώπηση του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων στο Συντονιστικό Όργανο της Δίκαιης Μετάβασης.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ο κορωνοϊός «παγώνει» τα τιμολόγια της ΔΕΥΑ Κοζάνης- Καμία αύξηση σε ύδρευση- τηλεθέρμανση για το 2021

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Αμετάβλητα θα παραμείνουν τα τιμολόγια της ΔΕΥΑ Κοζάνης για το 2021, σε ότι έχει να κάνει τόσο με ...