Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Τηλεδιάσκεψη Εργατικών Κέντρων με στόχο την ομαλή μετάβαση στη μεταλιγνιτικη εποχή- Δελτίο Τύπου

Τηλεδιάσκεψη Εργατικών Κέντρων με στόχο την ομαλή μετάβαση στη μεταλιγνιτικη εποχή- Δελτίο Τύπου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Η διαμόρφωση μίας κοινής θέσης, των πέντε Εργατικών Κέντρων την Δυτικής Μακεδονίας, σε ότι έχει να κάνει με την  απολιγνιτοποίηση ήταν ο βασικός στόχος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη 31 Μαρτίου του 2021.

Με το βασικό μέλημα να μην είναι άλλο από  την παράταση του χρόνου μετάβασης της περιοχής στην μετά λιγνίτη εποχή, τα Ε.Κ συμφώνησαν στην ανάγκη διαμόρφωσης μία θέσεως η οποία θα είναι η «επίσημη θέση» των Ε.Κ, θα είναι ενιαία και θα υποστηρίζεται σε κάθε δημόσια δράση ή διεκδίκηση.

Η απολιγνιτοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη και το σίγουρο είναι ότι θα επιφέρει σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Η απολιγνιτοποίηση είναι ένα γεγονός που θα σημαίνει απώλεια θέσεων εργασίας, που θα  έχει επιπτώσεις στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο, που θα κλονίσει επικίνδυνα την ευστάθεια του συστήματος.

Σε ότι έχει να κάνει με τις δράσεις που θα αναπτυχθούν έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της χρονικής παράτασης, συμφωνήθηκε αυτές να καθοριστούν και να διαμορφωθούν σε δεύτερο χρόνο και αφού πρώτα κατατεθούν στα Εργατικά Κέντρα οι προτάσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

Στην παρούσα φάση μπαίνει σε προτεραιότητα ο άξονας της χρονικής παράτασης που είναι σημαντικό έτσι ώστε να επιτευχθεί αυτό που έχει ονομαστεί «Δίκαιη και ομαλή μετάβαση», που είναι σημαντικότατο ώστε να καταστεί εφικτή η αντικατάσταση των απολεσθέντων θέσεων εργασίας.

Περαιτέρω, προκειμένου να υπάρξει μία ομαλή εξέλιξη στην συνολική διεκδίκηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι όροι της απολιγνιτοποίησης και τα Εργατικά Κέντρα  σταθμίζοντας τις δυνάμεις τους να παρατάξουν τα «όπλα» τους έτσι ώστε η διεκδίκηση να είναι αποτελεσματική και προς όφελος της κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών.

Τα Εργατικά Κέντρα με διαχρονική και ουσιαστική παρέμβαση στις εξελίξεις , θα βρίσκονται,  παρά την ιδιαιτερότητα και την δυσκολία που δημιουργεί η πανδημία, πάντα στην πρώτη γραμμή έτσι ώστε μέσα από μία συντονισμένα αγωνιστική διεκδίκηση προς την κυβέρνηση να επιτευχθεί το καλύτερο για την περιοχή, για το παρόν και το μέλλον της.

 

                                                                                                          

Εργατικά Κέντρα

Δυτικής Μακεδονίας

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Προς τον «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ» του ΤΕΝΙΣ οδεύει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διοργανώνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας ! (της Κούλας Πουλασιχίδου)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με πάρα πολλές συμμετοχές από όλη την Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΤΕΝΙΣ, το διάστημα 12 με ...