Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Τι σημαίνει η Σύσταση Δομών Προσωρινής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών (και στα Γρεβενά), της οποίας το ΦΕΚ είδε χθες το φως της δημοσιότητας

Τι σημαίνει η Σύσταση Δομών Προσωρινής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών (και στα Γρεβενά), της οποίας το ΦΕΚ είδε χθες το φως της δημοσιότητας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης κυκλοφορεί διαδικτυακά η είδηση ότι ιδρύονται 28 νέες δομές σε ολόκληρη τη χώρα για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Ανάμεσα στις 28 περιοχές που αναφέρονται είναι και τα Γρεβενά. Όμως, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ δεν υπάρχει κάτι καινούριο. Με ημερομηνία 24 Μαρτίου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ με τίτλο «Σύσταση Δομών Προσωρινής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων χωρών ή ανιθαγενών, οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία».

Σε αυτό αναφέρεται πως συστήνονται 28 Δομές Προσωρινής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία, ως Περιφερειακές Υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ενώ γίνεται αναλυτική αναφορά σε αντίστοιχες περιοχές της χώρας και το ύψος των μεικτών μηνιαίων αποδοχών του Διοικητή Δομής Προσωρινής Υποδοχής και Προσωρινής Φιλοξενίας σε 3.000 ευρώ.

Όμως στις εν λόγω περιοχές, ήδη λειτουργούν κέντρα φιλοξενίας, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν πρόκειται να δημιουργηθούν νέες δομές ούτε να αυξηθεί ο αριθμός των φιλοξενουμένων. Αυτό προκύπτει άλλωστε και από την απάντηση σε σχετικό ερώτημα που τέθηκε στον Ειδικό Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής κ. Μάνο Λογοθέτη.

Τελικά, πρακτικά η πρόσφατη ΚΥΑ έχει ουσιαστικά διαδικαστικό περιεχόμενο, το οποίο δημιουργεί – κρατική – διοικητική οντότητα στη δομή, και προβλέπει τον τρόπο που αυτή θα διοικείται. Συνεπώς δεν πρόκειται για «νέα δομή» στα Γρεβενά και τις υπόλοιπες πόλεις.

Με πληροφορίες από το αντίστοιχο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εργασία… συν» της Δράμας

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη