Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Θετική η σύσκεψη στην Αθήνα για το Μαμάτσειο – Ξεμπλοκάρουν τα τεχνικά ζητήματα για τη νέα πτέρυγα

Θετική η σύσκεψη στην Αθήνα για το Μαμάτσειο – Ξεμπλοκάρουν τα τεχνικά ζητήματα για τη νέα πτέρυγα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου επέκτασης του νοσοκομείου Κοζάνης, μετά την τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο υπουργείο Υγείας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, η αρχιτέκτων Ζανέτ Οικονόμου από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Κοζάνης, Κώστας Γρίβας, εκ μέρους της ΑΝ.ΚΟ. ο γενικός διευθυντής Γιώργος Αμανατίδης και ο υποδιοικητής του Μαμάτσειου νοσοκομείου Σπύρος Τόλιος. «Η σύσκεψη είχε θετικό αποτέλεσμα, καθώς εξετάστηκαν εκείνες οι τεχνικές λύσεις, οι οποίες βάζουν «το νερό στ’ αυλάκι» για να πάρει «σάρκα και οστά» η επέκταση του Μαμάτσειου νοσοκομείου», δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» συμμετέχων στη σύσκεψη. Πρόσθεσε ότι «η συνεργασία και οι συνεννοήσεις μεταξύ των τεχνικών υπηρεσιών θα συνεχιστούν  και την επόμενη εβδομάδα, ώστε εντός του δεκαημέρου να λάβουμε την  οριστική απόφαση σε σχέση με τις μελέτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες επιλέχτηκε η μελέτη που είχε αναθέσει το υπουργείο Υγείας σε τεχνική εταιρία. Αυτό που συζητήθηκε περισσότερο -χωρίς να ληφθεί τελική απόφαση, είναι το ποιος θα παρακολουθεί και θα ελέγχει την εν λόγω μελέτη. Εδώ συζητήθηκαν δύο σενάρια εξίσου πιθανά: Το πρώτο είναι η παρακολούθηση της μελέτης να γίνει από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Κοζάνης. Το δεύτερο είναι να γίνει η παρακολούθηση από την  Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, έχοντας την συνδρομή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Κοζάνης. Με το δεύτερο σενάριο εκτιμάται ότι θα παρακαμφθούν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες ενδεχομένως θα έφερναν ορισμένες καθυστερήσεις.

Επίσης, κάτι ακόμη που κρίθηκε καθοριστικό για την προώθηση των διαδικασιών είναι ότι το Διοικητικό συμβούλιο του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης θα πρέπει να λάβει απόφαση ένταξης του έργου και να την στείλει στην 3η ΥΠΕ και στο υπουργείο Υγείας. Αυτή η απόφαση πρέπει να ληφθεί άμεσα και εντός του δεκαημέρου. Όπως τόνισε ο υποδιοικητής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, το θέμα θα έρθει για συζήτηση στην συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Με την τήρηση όλων των παραπάνω διαδικασιών, οι συμμετέχοντες εκτίμησαν ότι «θα προλάβουμε τις προθεσμίες για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ έως τα τέλη του τρέχοντος έτους ή το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018. Να σημειωθεί ότι η επέκταση του νοσοκομείου Κοζάνης κοστολογείται στα 13-14 εκ. ευρώ. Θα στεγάσει την  παθολογική και χειρουργική κλινική, οι οποίες και θα αναβαθμιστούν, ενώ θα αποσυμφορηθεί το υπόλοιπο νοσοκομείο.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας