Αρχική > Ποντιακά > Θεσσαλονίκη: Με κυπαρίσσια σχηματίζουν τον αριθμό των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Με κυπαρίσσια σχηματίζουν τον αριθμό των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Τα 102 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων θα τιμηθούν στις 19 Μαΐου. Κοινός στόχος των Ελλήνων Ποντίων, είναι να δοθεί παγκόσμια διάσταση στο έγκλημα αυτό και να αναγνωριστεί τόσο από άλλα κράτη όσο και από την Τουρκία.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων προχωρά σε μια ξεχωριστά συμβολική ενέργεια. Στο χωριό Κολχικό του δήμου Λαγκαδά, έξω από την Θεσσαλονίκη, θα φυτευτούν κυπαρίσσια που θα σχηματίσουν τον αριθμό 353.000, τα θύματα δηλαδή της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Από το πρωί σήμερα, άρχισε η τοποθέτηση των δέντρων, στο καθένα από τα οποία θα τοποθετηθεί πινακίδα με το όνομα κάποιας πόλης ή χωριού του Πόντου.

Την Κυριακή 16 Μαΐου η δενδροφύτευση θα συνεχιστεί και παράλληλα το παρών θα δώσουν εκπρόσωποι αρκετών ακόμη ποντιακών συλλόγων της περιοχής.

Στο Thes.gr μίλησε η πρόεδρος της ΠΟΠΣ, Χριστίνα Σαχινίδου, που σημείωσε πως φιλοδοξία είναι το μέρος αυτό να γίνει ένα πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού και γενικότερα προσφυγικού Ελληνισμού.

“Τα θύματα παραμένουν στη μνήμη μας και τα τιμούμε”, σημείωσε ο Γιάννης Ταχματζίδης, δήμαρχος Λαγκαδά, σε δήλωσή του στο Thes.gr με αφορμή τη δράση αυτή στην οποία συμμετέχει ο δήμος.

Γενοκτονία των Ποντίων

Γενοκτονία των Ποντίων

Γενοκτονία των Ποντίων

Γενοκτονία των Ποντίων

 

Πηγή: https://www.thes.gr

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Μία φορά Εύζωνας, για πάντα Εύζωνας – Το pontosnews.gr στην Προεδρική Φρουρά συναντά δύο από τους Πόντιους Εύζωνες στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη (video, photos)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Γίνονται οι τελευταίες διορθώσεις ώστε το εθνόσημο να είναι σωστά στο κέντρο του μετώπου και ο κεφαλόδεσμος όσο ...