Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Θ. Θεοδουλίδης για την πτώση των βάσεων στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας: «Μικρή υποχώρηση, κατά μέσο όρο, που ακολουθεί το πανελλαδικό μοτίβο αλλά και θετικές εκπλήξεις»

Θ. Θεοδουλίδης για την πτώση των βάσεων στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας: «Μικρή υποχώρηση, κατά μέσο όρο, που ακολουθεί το πανελλαδικό μοτίβο αλλά και θετικές εκπλήξεις»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, όπου παρατηρείται συνολική πτώση στα περισσότερα  τμήματα, ακόμη και σε παραδοσιακά υψηλές σχολές, όπως η Ιατρική. Από τη συνολική πτωτική τάση των βάσεων, εφέτος, επηρεάστηκαν και τα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι θετικές εκπλήξεις.

Στο σύνολο των τμημάτων του Πανεπιστημίου τρεις σχολές σημείωσαν άνοδο (Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών και Ψυχολογίας), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνει το τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων. Στα 2.500 μόρια είναι η πτώση στο Τμήμα Εργοθεραπείας Πτολεμαΐδας και πάνω από 2.800 είναι η πτώση της βάσης στο τμήμα της Μαιευτικής Πτολεμαΐδας.

O συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή φέτος ανήλθε σε 105.420, εκ των οποίων 89.640 με τις διαδικασίες των ΓΕΛ και 15.780 με τις διαδικασίες των ΕΠΑΛ, ενώ πέρυσι ο αντίστοιχος συνολικός αριθμός  υποψηφίων ήταν 103.963. Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 81.413 υποψήφιοι, ενώ το 2019 εισήχθησαν 80.696.

Μιλώντας στον «Π» ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Θεοδουλίδης τόνισε πως υπάρχει μια μικρή υποχώρηση, κατά μέσο όρο, στις βάσεις, η οποία ακολουθεί το μοτίβο που παρατηρείται πανελλαδικά, αφού σε όλα τα πανεπιστήμια οι βάσεις έχουν υποχωρήσει. Σε ορισμένα τμήματα έχουν υποχωρήσει, μάλιστα, αρκετά, αλλά η κατάσταση δεν είναι τόσο δραματική αν συγκριθούν με ομοειδή τμήματα άλλων πανεπιστημίων, όπως επισημαίνει.  Δηλαδή, στις σχολές όπου σημειώνεται μεγάλη πτώση στη Δυτική Μακεδονία, παρατηρείται συνολικά μια πτώση σε όλα τα ιδρύματα.

Επίσης, υπάρχουν και ευχάριστες εκπλήξεις, όπως στο Τμήμα Ψυχολογίας της Φλώρινας και στα κλασικά τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής (Χημικών Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών), στην Κοζάνη, όπου σημειώθηκαν μικρές αυξήσεις παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις.

Ο κ. Θεοδουλίδης τόνισε, επίσης, ότι στα τμήματα όπου σημειώθηκαν σημαντικές πτώσεις, θα πρέπει να αξιολογηθούν συνολικά, αν ληφθούν υπόψη και τα ομοειδή τμήματα, άλλων πανεπιστημίου, όπου επίσης σημειώνονται πτώσεις στις βάσεις.
Σε κάθε περίπτωση, το ίδρυμα συγχαίρει όλους τους επιτυχόντες, με τον Πρύτανη να σημειώνει πως «θέλουμε να τους υποδεχθούμε για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Χαρδαλιάς προς δήμαρχο Κοζάνης: «Όποιος μας αμφισβητεί, αμφισβητεί 31 επιδημιολόγους

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Στις «βολές» που εκτόξευσε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, για την επιβολή lockdown και το «πάγωμα» της ...