Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Επιχειρήσεις > Τα τρία προγράμματα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη Δ. Μακεδονία – Πότε θα ανοίξει η “Γενική Επιχειρηματικότητα” και οι προϋποθέσεις για το πρόγραμμα ρευστότητας επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον COVID (VIDEO)

Τα τρία προγράμματα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη Δ. Μακεδονία – Πότε θα ανοίξει η “Γενική Επιχειρηματικότητα” και οι προϋποθέσεις για το πρόγραμμα ρευστότητας επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον COVID (VIDEO)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Για τα αναπτυξιακά χρηματοδοτικά προβλήματα που “τρέχει” αυτή την περίοδο η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και θα ενισχύσουν επιχειρήσεις της περιοχής, αναφέρθηκε σε δηλώσεις στους στα μέσα ενημέρωσης στο πλαίσιο συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης Δ. Μακεδονίας Νίκος Λυσσαρίδης.

Όπως τόνισε ο ίδιος, αρχικά, μετά από καιρό ενεργοποιήθηκε ο άξονας 3 σε ό,τι αφορά την επιχειρηματικότητα στη Δυτική Μακεδονία. Ήδη τρέχει το πρώτο πρόγραμμα για την Εξωστρεφή Επιχειρηματικότητα, το οποίο αφορά σε επιχειρήσεις που θέλουν να εξάγουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό.

Το δεύτερο μεγάλο πρόγραμμα της περιφέρειας στο κομμάτι της επιχειρηματικότητας, αναμένει έγκριση μέσα στην εβδομάδα. Αφορά την Γενική Επιχειρηματικότητα, ύψους 5,5 εκ. Ευρώ, με προϋπολογισμό από 15.000 ευρώ μέχρι και 280.000 ευρώ και επιδότηση 70% για τον κάθε επιχειρηματία.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα ρευστότητας επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19, ο κ. Λυσσαρίδης απάντησε πως η Περιφέρεια είναι έτοιμη ώστε να βγει στον αέρα με προϋπολογισμό αρχικά 10 εκ. Ευρώ και σύνολο 20 εκ. Ευρώ. Θα αφορά όλες τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τα έξοδα του 2019 αλλά και το τρίμηνο του Απριλίου-Μαΐου του ‘20 δίνοντας τους από 5.000 ευρώ έως και 40.000 ευρώ. Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε πως αυτό μπορεί και να αλλάξει, ώστε να δοθούν περισσότερα χρήματα σε περισσότερες επιχειρήσεις.

Αυτά τα κεφάλαια θα είναι “ζεστό” καθαρό χρήμα στις επιχειρήσεις, μη επιστρεπτέα.
Αυτό το πρόγραμμα αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ οι επιχειρήσεις θα μπορούν να εντάσσονται μέχρι τα τέλη του έτους. Προϋπόθεση ένταξης είναι να έχει διατηρηθεί ο ίδιος αριθμός προσωπικού.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Κορωνοϊός: ΣΟΚ: Αρνητικό ρεκόρ με 508 νέα κρούσματα σήμερα! – 8 νέοι θάνατοι

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)Δεδομένα έως 16 Οκτωβρίου 2020, ώρα 15:00 Σήμερα ...