Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Παραπολιτικά > Τα Παραπολιτικά του Παλμού (11– 02– 2015)

Τα Παραπολιτικά του Παλμού (11– 02– 2015)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


«Ποτέ την Κυριακή»

PLAKENTAS SYNENTEYXI

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά, όλα τα καταστήματα του Νομού θα παραμένουν κλειστά, όλες τις Κυριακές του χρόνου, εκτός των δύο εορτάσιμων.

 

Εντεταλμένος

kalaitzopoylos matthaios3

Ο συμπολίτης μας, περιφερειακός σύμβουλος και επί σειρά ετών πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος αναλαμβάνει και νέα καθήκοντα.
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη, αναλαμβάνει εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Λαϊκών Αγορών και Εμπορίου, σε αντικατάσταση του Χάρη Κάτανα, ο οποίος εκλέχθηκε βουλευτής με τους ΑΝΕΛ.

 

ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΥΜΑ

polyxronidis kwstas
Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΑΔΥΜΑ) εκλέχθηκε την Παρασκευή ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Εορδαίας Κώστας Πολυχρονίδης.
Ο έμπειρος αντιδήμαρχος με μακρά θητεία στην αυτοδιοίκηση και σε θέσεις ευθύνης, στο Δήμο και στις δημοτικές επιχειρήσεις, γνωρίζει άριστα τα ζητήματα και έχει πάρα πολλά να προσφέρει στην παραπάνω εταιρία, η οποία διακρίνεται στο πανελλήνιο για την πρωτοπορία της.
Παράλληλα η προβεβλημένη αυτή θέση, θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στο Δήμο μας, ο οποίος έχει την ευκαιρία να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο στους τομείς καθαριότητας, ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος.

 

5ο CD από τους Ιεροψάλτες

ieropsaltes
Δεν σταματά να μας εκπλήσσει, ο δραστήριος σύλλογος Ιεροψαλτών Εορδαίας, με την τεράστια προσφορά στην εκκλησία και την περιοχή μας.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε έναν καλαίσθητο ψηφιακό δίσκο τον 5ο κατά σειρά (!) με θέμα την θεία λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου εις μνήμη του Αγίου Νικολάου.
Τις αιτήσεις εκφωνεί ο συμπαθής πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Δήμος Νικολάου ενώ υπάρχει και εξαιρετικός πρόλογος από τον αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Πάρη επίκουρο καθηγητή πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Α΄ψάλτη της πατριαρχικής Μονής Βλατάδων.
Αξίζει να προμηθευτούμε όλοι το CD με τις 15 υπέροχες εκτελέσεις εκκλησιαστικών ύμνων, βοηθώντας παράλληλα την οικονομική αυτοτέλεια του παραγωγικού συλλόγου Ιεροψαλτών Εορδαίας.

 

Θεάρεστη πράξη
Είναι μερικά πράγματα, που ίσως διαφεύγουν της προσοχής μας. Όμως οφείλουμε να τα αναφέρουμε αποδίδοντας ‘’τον έπαινο του πρέποντα’’ παρ’ ότι οι φερόμενοι ούτε το επιζητούν αλλά ούτε και το επιθυμούν.
Αναφερόμαστε στο κοινωνικό Ιατρείο της Πτολεμαΐδας όπου δύο από τους φαρμακοποιούς (Δερβενιωτάκη Χάρις και Χατζηευστρατίου Ρίτα) προσφέρουν εκεί εθελοντικά.
Εντελώς τυχαία, αντελήφθησαν τον αγώνα ενός φτωχού ζευγαριού στην Αθήνα, που έκαναν προσπάθειες να τεκνοποιήσουν και δεν διέθεταν τα ειδικά πανάκριβα φάρμακα για την θεραπευτική τους αγωγή.
Εντελώς αθόρυβα, το κοινωνικό ιατρείο Πτολεμαΐδας συγκέντρωσε τα απαιτούμενα φάρμακα και τα έστειλε στο ζευγάρι της Αθήνας και η υπόθεση περίπου ξεχάσθηκε.
Όμως ένα πρωί, πρόσφατα ήλθε ένα χαρμόσυνο email από το ζευγάρι της Αθήνας.
Απέκτησαν παιδάκι και στο e-mail απεικονίζονταν το χεράκι του μωρού τους, ενώ εξέφραζαν ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Τι ικανοποίηση, τι ανθρωπιά, τι αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο!! Ο εθελοντισμός λύνει προβλήματα και αναβαθμίζει τον πολιτισμό μας.
Είμαστε περήφανοι γι αυτήν την προσφορά του κοινωνικού ιατρείου Πτολεμαΐδας.

 

Και για τους εργαζόμενους;
Πολλούς επαίνους ακούσαμε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο από τον Δήμαρχο για τους συνεργάτες του.
Πρώτα-πρώτα για τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΕ που φρόντισε για τον καθαρισμό των φρεατίων και δεν είχαμε το πρόβλημα της πρώτης νεροποντής.
Μόνο, που αυτό είναι μία πάγια υποχρέωση της ΔΕΥΑΕ να καθαρίζει τα φρεάτια με εντολή του Διευθυντή της στο προσωπικό, κάθε Σεπτέμβριο. Ας πούμε κάποτε και στο προσωπικό ένα ευχαριστώ.
Ομοίως, δόθηκαν συγχαρητήρια στον πράγματι άξιο αντιδήμαρχο Κώστα Πολυχρονίδη, για σύνταξη μελέτης εντός τριών ημερών. Όμως ας εγκωμιάσουμε κάποτε την τεχνική μας υπηρεσία, που προσφέρει αθόρυβα και εν μέσω αντιξοοτήτων τεράστιο έργο.

 

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

theodosiadis
•Τι έχουμε ξαναπεί. Φτωχές οι συνεδριάσεις χωρίς τις προφορικές ερωτήσεις ελέγχου και την επικαιρότητα. Ο αναχρονιστικός και αντιδεοντολογικός εσωτερικός κανονισμός, που επιβάλει μόνον γραπτές ερωτήσεις θα πρέπει ν’ αλλάξει ή και να προσθέσει την δυνατότητα προφορικών ερωτήσεων – παρεμβάσεων για να υπάρχει ζωντάνια, ενδιαφέρον και διάλογος.

ZAMANIDHS SAVAS

• Ραντεβού μεθαύριο Παρασκευή με το νέο Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή για το θέμα του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, απαντώντας σε ερώτηση της Παρασκευής Βρυζίδου για το επαπειλούμενο κλείσιμο της παθολογικής κλινικής.

andronikidou gianna!

• Κορεσμός στα νεκροταφεία. Σε δύο μήνες δεν θα υπάρχει χώρος ταφής και στη νέα επέκταση των νεκροταφείων, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος απαντώντας σε ερώτηση της Ιωάννας Ανδρονικίδου.
Για τα νέα νεκροταφεία είπε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε καν η περίφραξη. Μία λύση είναι να μην πεθαίνει ο κόσμος.
• Ερωτήσεις για την ακαταστασία στη λαϊκή αγορά, και την παρουσία φορτηγών, καθώς και για την επικινδυνότητα γερασμένων δένδρων έθεσε η Ιωάννα Ανδρονικίδου.

mixos konstantinos

• Την απουσία εισηγήσεων δύο θεμάτων από τον φάκελο των προς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έθεσε ο Κώστας Μίχος. Αυτά πρέπει να υπάρχουν για έγκαιρη ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων.
Σε αντίθετη περίπτωση, η συζήτηση των παραπάνω θεμάτων αναβάλλεται για επόμενη συνεδρίαση. Ας το εφαρμόσουν οι εμπλεκόμενοι.

vryzidou paraskevi

• Θέμα μη σωστής λειτουργίας της ανακύκλωσης, ιδιαίτερα για το χαρτί έθεσε η Βρυζίδου Παρασκευή, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι, οι δε ειδικοί κάδοι είναι κατάφορτοι.

IORDANIDIS FOTIS

• Αρνητικό ρεκόρ για το Δήμο Εορδαίας, αφού ήταν ένας από τους 50 στην χώρα, που δεν έκανε αίτηση για υπαγωγή στο πράσινο ταμείο.
Με αίτηση στην αρχή της νέας Δημοτικής περιόδου έγινε ένταξη του έργου ‘’ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Αναρράχης’’ με δωρεάν χρηματοδότηση 200.000 ευρώ,

SOFOKLIS SIDIROPOYLOS

• Συνεχίζει τις σκληρές επιθέσεις απέναντι στον πρώην Αντιδήμαρχο Σοφοκλή Σιδηρόπουλο και την πρώην Δήμαρχο Παρασκευή Βρυζίδου, η Ιωάννα Ανδρονικίδου. Αφορμή η εκκαθάριση της Δημοτικής Επιχείρησης Βερμίου και το ωδείο Μουρικίου.

papadopoulos mixalis nea

•Δημόσια εξέφρασε τις ευχαριστίες τους προς τον πρώην Υφυπουργό Μεταφορών, Υποδομών και δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλο, στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης. Αιτία η επιχορήγηση του Δήμου Εορδαίας με το ποσό των 101.000 ευρώ για υπογείωση δικτύων ΟΤΕ, στην νότια είσοδο Πτολεμαΐδας.

andreadis konstantinos gia entipo

• Κλοπή και ντροπή εκ μέρους του Δήμου, χαρακτήρισε την παραγραφή τιμολογίων προμηθευτών ο Κώστας Ανδρεάδης, επειδή παρήλθε πενταετία.
Όσοι τόνισε, δεν είχαν Μπάρμπα, δεν μπορούσαν να εισπράξουν τα τιμολόγιά τους έγκαιρα και είναι άδικο να χάσουν τα χρήματά τους.

spentamidis giorgos nea

•Λουκέτο στο ωδείο Μουρικίου, με κατάργηση της αυτοτέλειάς του και υπαγωγή στο ΚΟΙΠΑΠ ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Σπενδαμίδης, για περιορισμό των εξόδων.
Αίσθηση έκανε η αναφορά του για πληρωμές εξολογιστικές (κάτω από το τραπέζι) όπως τις χαρακτήρισε.
• Έξοδα και για το κλειστό Δημοτικό Ραδιόφωνο, ύψους 900 ευρώ για χρήση συχνότητας. Όμως με απορία ακούσαμε ότι χάθηκαν πράγματα αξίας από τον εξοπλισμό του. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήλωσε ότι ‘’μας έχουν κατακλέψει’’.
Δεν ξέρουμε πλέον τι σκοπούς έχει η ΚΕΔΕ. Θα κάνει αποτίμηση της περιουσίας του ραδιοφώνου, θα στραφεί εναντίον κάποιων;
• Ανησυχίες προκαλούν οι αναφορές ότι το ωδείο Μουρικίου είναι μέσα 250.000 ευρώ. Ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής πληρώνεται με 23.000 ευρώ και ο βοηθός του με 15.000, ενώ τους καλύπτονται και τα έξοδα ταξιδίων από την Αθήνα, ερχόμενοι μία μόνον ή δύο φορές τον μήνα. Παράλληλα υπάρχει και πλήθος ανεξόφλητων τιμολογίων.

apostoloskaidis

• Δεν επιχορηγεί τις εκδηλώσεις των τοπικών συμβουλίων για τα κούλουμα ο Δήμος. Αιτία το μεγάλο πλήθος αιτήσεων συλλόγων, που κάνουν απαγορευτικό το κόστος.
Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Απόστολου Καΐδη, ο Δήμος θα χρηματοδοτεί εκδηλώσεις που είναι ο ίδιος διοργανωτής, όπως αυτή της Καθαράς Δευτέρας στο πάρκο εκτάκτων αναγκών. Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης θα επιχορηγηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

 

Οι αδιάκριτοι

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team