Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Πολιτισμός > Τα Αργκουτσιάρια Καστοριάς στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

Τα Αργκουτσιάρια Καστοριάς στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και μεγάλη χαρά ανακοινώθηκε η Απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού για την “έγκριση εγγραφής του στοιχείου Αργκουτσιάρια στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας”.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός, για το θετικό αποτέλεσμα του οποίου εργάστηκαν επίμονα και μεθοδικά, για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι άνθρωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλεισούρας “Ο Δάρβαρης”, ο Δρ. Νικόλαος Δ. Σιώκης αλλά και όλοι οι Κλεισουριείς.

Τα Αργκουτσιάρια της Κλεισούρας είναι ένα τοπικό έθιμο που λαμβάνει χώρα την Πρωτοχρονιά, το οποίο πέρα από την τελετουργική και συμβολική του διάσταση, συνιστά μία πολιτισμική πρακτική που σχετίζεται άμεσα με τη δόμηση και τη διαπραγμάτευση της πολιτισμικής ταυτότητας της κοινότητας, αλλά και με τη συνάφεια της τοπικής ταυτότητας με την υπερτοπική και κατ’ επέκταση με την εθνική ταυτότητα.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού-Πολιτισμού & Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Καστοριάς, κ. Χρήστος Μουρατίδης χαιρετίζει το γεγονός, εκφράζοντας θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλλαν σε αυτό το αποτέλεσμα, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ο Δήμος Καστοριάς θα συνδράμει στην προσπάθεια περαιτέρω ανάδειξης και προβολής του εθίμου της ιστορικής και μαρτυρικής Κλεισούρας.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Η Εράτυρα τραγούδησε τα Κόλιαντα ( Κάλαντα) διαδικτυακά

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Τα διαδικτυακά Χριστούγεννα της Εράτυρας Η Εράτυρα τραγούδησε τα Κόλιαντα ( Κάλαντα) διαδικτυακά, παραδοσιακά ...