Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Tα 50κοστα Γενέθλια του 5ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Κοζάνης

Tα 50κοστα Γενέθλια του 5ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Tα 50κοστα Γενέθλια του 5ου  Συστήματος Αεροπροσκόπων Κοζάνης εορτάσθηκαν  την Κυριακή 14/4/2019 στο Προσκοπικό Κέντρο «Ιωάννης Χαλκιάς» στο Κουρί Κοζάνης.

Από την ομιλία της Υπαρχηγού Συστήματος Δινοβίτση Κωνσταντίνα:

 

«Φέτος η γιορτή ήταν διπλή, γιορτάσαμε τα 60 χρόνια Ίδρυσης της 1ης Ομάδας Αεροπροσκόπων καθώς και τα 50 χρόνια του μετονομαζόμενου σε 5ο Σύστημα Αεροπροσκόπων.

Στις 03/09/1959 ιδρύθηκε η 1η Ομάδα Αεροπροσκόπων Κοζάνης με Αρχηγό τον τότε γραμματέα της Τ.Ε. Γεώργιο Πατιό όπου η Λέσχη στεγαζόταν στην Παύλου Χαρίση. Για μια 10ετία λειτουργούσε σαν 1η Ομάδα Α/Π. Στην καλή λειτουργία αυτής βοήθησε ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας Μανώλης Μαλούτας με μαθήματα ειδικά που είχαν σχέση με την αεροπορία, όπως μετεωρολογία κ.λ.π.
Μετά από 8 χρόνια στις 29/11/1967 ήταν το πρώτο Σύστημα που έκανε Αγέλη Λυκοπούλων με Αρχηγό την Χλιάπα Μαρία – Υπ. Σακελαρίου Χ. – Β.Α. Βουβουνίκος Σ.


Έπειτα στις 25/09/1969 επήλθε η αλλαγή από 1η Ομάδα Αεροπροσκόπων, σε 5ο Σύστημα Α/Π. Στις 17/10/1970 ενώθηκε για 2 χρόνια με την 6η Ομάδα Α/Π με Αρχηγό τον Κ. Σιλιάφης – Υπ. Κ. Στούκης – Υπ. Ε. Αντωνιάδης.
Στις 12/11/1972 επανιδρύεται το 5ο Σύστημα Υπ. Κ. Στούκης – Υπ. Ε. Αντωνιάδης – Β.Ο. Τρ. Μπούρτζιος – Αιμ. Κόμπος όπου λειτουργεί μέχρι και σήμερα.
Έπειτα από 44 χρόνια στις 17/09/2016 το 5ο Σύστημα Αεροπροσκόπων ενώθηκε με το 2ο Σύστημα Προσκόπων.Από τα βάθη καρδίας, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Επιτελείο μου, την Επιτροπή Κοινωνική Συμπαράστασης του Συστήματος μας, για το στήσιμο της όλης εκδήλωσης, τον φίλο και αδερφό   Πρόσκοπο Παναγιώτη Καρακοντή για την πολύτιμη βοήθεια των φωτογραφιών και την συμπλήρωση ιστορικών στοιχείων καθώς και τον φίλο και αδερφό Πρόσκοπο Παναγιώτη Νέλλα για την πολύτιμη βοήθεια, την προσφορά υλικού και για τον πολύτιμο χρόνο του που αφιέρωσε για να δημιουργηθεί το υπέροχο βίντεο.

Μα πάνω από όλα να ευχαριστήσω θερμά όσους μας τιμήσατε με την παρουσίας σας!!!

Ευχαριστώ την Ένωση Παλαιών Προσκόπων που με χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση του 5ου Συστήματος Α/Π και συμμετείχε με διευρυμένη αντιπροσωπεία από μέλη της, που είχαν και άλλη μια ιδιότητα: του γονέα Προσκόπου ή Λυκόπουλου ή του τέως Αρχηγού της Ομάδας.

Εύχομαι να είμαστε καλά και πάντα να ανταμώνουμε!!!

Χρόνια μας πολλά και πάμε για άλλα τόσα!!!»

Δινοβίτση Κωνσταντίνα
Υπαρχηγός 5ου Συστήματος Αεροπροσκόπων,
Έφορος Ειδικότητας Αεροπροσκόπων Π.Ε. Προσκόπων Δυτικής Μακεδονίας.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team