Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Σύστημα Τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροών νερού στη ΔΕΥΑ Εορδαίας – Υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου

Σύστημα Τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροών νερού στη ΔΕΥΑ Εορδαίας – Υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, Αποχέτευσης Εορδαίας (ΔΕΥΑΕ), καθώς υπεγράφη το μεσημέρι της Τρίτης η σύμβαση του έργου Τηλεμετρίας και Ελέγχου Διαρροών για την παρακολούθηση των εγκαταστάσεων ύδρευσης του Δήμου Εορδαίας, από τον Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας  “Energy System”, Νίκο Μπακαλίδη.

Ο προϋπολογισμός του έργου «ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ»,  ανέρχεται λίγο πάνω από τα 2 εκατομμύρια (2.086.000 ευρώ), ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου ανέρχεται σε 17 μήνες από την εγκατάσταση του αναδόχου, αν και όπως δήλωσε ο Δήμαρχος το έργο προβλέπεται να παραδοθεί νωρίτερα από το συμβατικό χρόνο περαίωσης. Σημειωτέον ότι μετά την υλοποίηση του έργου θα υπάρχει διετής παρακολούθηση για την καλή λειτουργία του έργου.

Για ένα πολύ σημαντικό και «πρωτοποριακό έργο»,  έκανε λόγο ο Δήμαρχος Εορδαίας Σ. Ζαμανίδης, με το οποίο θα διασφαλιστεί η ποιότητα του νερού ύδρευσης και ο έλεγχος των νερών στα αντλιοστάσια του Δήμου Εορδαίας. «Είναι ένα έργο πρωτοποριακό, που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες προκειμένου να αποκαθίστανται οι βλάβες έγκαιρα, χωρίς να γίνονται αντιληπτές από τον καταναλωτή με την γρήγορη επισκευή των βλαβών αλλά και τον έλεγχο των ποιοτικών χαρακτηριστικών του νερού ώστε το νερό που πίνουμε να είναι καλύτερης ποιότητας», ανέφερε ο κ. Ζαμανίδης.  Σημείωσε μάλιστα ότι «εάν το έργο αυτό το συνδυάσουμε και με το έργο του Διυλιστηρίου νομίζω ότι είμαστε πλέον σε ένα επίπεδο πρωτοποριακό για την ύδρευση των Δήμων, το οποίο ελάχιστοι Δήμοι μπορεί να το έχουν σε λίγο καιρό. Γι’ αυτό άλλωστε και η πρόταση στη διαδικασία για την αξιολόγηση στο ΕΣΠΑ ήταν η πρόταση η οποία πήρε την μεγαλύτερη βαθμολογία».

Ο κ. Ζαμανίδης δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς, όπως είπε, το σύστημα Τηλεμετρίας θα ελέγχει και την ισχύ που χρειάζεται για την άντληση, ώστε σταδιακά να αντικατασταθούν και τα αντλιοστάσια με αντλιοστάσια της απαραίτητης ισχύος ώστε να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας και εξοικονόμηση πόρων.  Εξέφρασε επίσης  τις ευχαριστίες του προς τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΕ Φώτη Ιορδανίδη που ασχολήθηκε με τη διαδικασία ένταξης και δημοπράτησης του έργου αυτού, καθώς και όλους όσους βοήθησαν, ώστε το σύστημα Τηλεμετρίας να είναι πλέον πραγματικότητα στο Δήμο Εορδαίας.

Το έργο κινείται σε τρεις άξονες: Το πρώτο κομμάτι αφορά στη μέτρηση των ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών του νερού που είναι πολύ σημαντικό για την υγεία των πολιτών. β) Μέσω ειδικών συσκευών inverters που θα μπουν μέσα σε όλες τις γεωτρήσεις, θα επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας και γ) επειδή οι ανθρώπινοι πόροι της τεχνικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑΕ είναι μικροί, θα ελέγχονται από ένα κέντρο όλα τα αντλιοστάσια και οι γεωτρήσεις της επιχείρησης, οπότε επιτυγχάνεται ο βέλτιστος χρόνος απόκρισης σε τυχόν βλάβες. Όπως τόνισε μάλιστα ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας κ. Μπακαλίδης, με το σύστημα αυτό δεν θα εντοπίζεται μόνο άμεσα τυχόν βλάβη (με ένα e-mail στο κινητό) αλλά θα μετριέται πλέον και η χλωρίωση στις γεωτρήσεις που υδρεύουν έναν οικισμό, ούτως ώστε να μην είναι ούτε πολλή ή ελάχιστη.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Δήμος Γρεβενών: «Όλη η πλατεία ένα παιχνίδι» για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – Μίνι βόλεϊ και τένις στην πρώτη γραμμή

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 η εκδήλωση του Δήμου Γρεβενών «Όλη η ...