Αρχική > Ενέργεια > Σύσκεψη για το Ειδικό Τιμολόγιο Ρεύματος: Στο τραπέζι ο τρόπος καταβολής των χρημάτων

Σύσκεψη για το Ειδικό Τιμολόγιο Ρεύματος: Στο τραπέζι ο τρόπος καταβολής των χρημάτων

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Σύσκεψη για το Ειδικό Τιμολόγιο Ρεύματος στη Δυτική Μακεδονία, πραγματοποιείται την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στο υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρου Καρυπίδη.

Στη σύσκεψη που έχει περισσότερο “τεχνικό” χαρακτήρα, θα πέσουν στο τραπέζι τα σενάρια εφαρμογής του Ειδικού Τιμολογίου σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη, το οποίο η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα ισχύσει από 1/1/2018. Σύμφωνα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr» το επικρατέστερο σενάριο είναι να κατατίθενται εφάπαξ τα χρήματα της έκπτωσης στο λογαριασμό του ωφελούμενου, στην  αρχή κάθε έτους, με βάση τα στοιχεία κατανάλωσης ρεύματος του προηγούμενου έτους. Δηλαδή, ο καταναλωτής θα πληρώνει κανονικά το λογαριασμό με το σύνολο του ρεύματος που κατανάλωσε, αλλά θα παίρνει πίσω το 30% ή το 50% αναλόγως αν πρόκειται για οικία ή επιχείρηση.

Να σημειωθεί ότι το μέτρο αφορά όχι μόνο τους πελάτες της ΔΕΗ, αλλά και τους πελάτες των ιδιωτικών εταιριών ενέργειας, αφού το ποσό της έκπτωσης θα προέρχεται από ειδικό κωδικό. Όπως είναι γνωστό έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του κράτους το ποσό των 20 εκ. ευρώ που απαιτείται για το εκπτωτικό τιμολόγιο σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη. Από τα 20 εκ. τα 18,5 εκ. αφορούν τη Δυτική Μακεδονία και το 1,5 εκ. την Μεγαλόπολη.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και κυβέρνησης, προκειμένου να υπάρξουν εφαρμοσμένες πολιτικές, στη βάση των αποφάσεων των αναπτυξιακών περιφερειακών συνεδρίων. Στην κατεύθυνση αυτή εξετάζεται να υπογραφούν «διμερείς συμφωνίες» μεταξύ του αρμόδιου υπουργείου και της κάθε περιφέρειας για τις δράσεις που θα επιλεγούν και για τη χρηματοδότησή τους. Για την υπογραφή μιας τέτοιας συμφωνίας με τη Δυτική Μακεδονία, αναμένεται στο επόμενο διάστημα και σε ημερομηνία που θα καθοριστεί, να έρθει στην περιοχή ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Έλεγχοι για μέτρα κορωνοϊού: Πρόστιμο 3.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Δ. Μακεδονία

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Την Πέμπτη 13.05 επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 138.650 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε ημερών σε μία επιχείρηση. Οι ...