Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Συνεδρίασε η Θεματική Ομάδα για τη Γούνα. Καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα

Συνεδρίασε η Θεματική Ομάδα για τη Γούνα. Καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΠραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2019,  η  πρώτη συνάντηση της θεματικής ομάδας για τη γούνα,  όπως αυτό είχε αποφασιστεί  κατά τη διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης για τον κλάδο, που διεξήχθη στην Καστοριά  στις 19 Οκτωβρίου 2019, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη.

Η συνάντηση της ομάδας έγινε με συντονίστρια την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Εφροσύνης Ντιό και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Εμπορικής Ανάπτυξης Γιώργου Βαβλιάρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, διαπιστώθηκε η διάθεση όλων των εμπλεκομένων ώστε  να συμβάλλουν στο να παραχθεί ουσιαστικό έργο και λειτουργικά αποτελέσματα.

Έγινε αναφορά και καταγραφή των προβλημάτων του κλάδου από  όλους τους εκπροσώπους της θεματικής ομάδας,  και όπως αναφέρθηκε από τους παρόντες Αντιπεριφερειάρχες,  πολλά από αυτά θα δρομολογηθούν άμεσα.Αποφασίστηκε ότι θα υπάρχει διαχωρισμός των θεμάτων,  σε  αυτά που αφορούν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και σε αυτά που αφορούν την Κεντρική Κυβέρνηση, ώστε να δρομολογηθούν κατάλληλα και οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Επίσης, αποφασίστηκε  να γίνει η διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου Γούνας στην Καστοριά στις αρχές Ιανουαρίου 2020, τα αποτελέσματα του οποίου θα βοηθήσουν στην στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει ο κλάδος για να επέλθει η ανάπτυξή του, αλλά και θα χρησιμοποιηθούν στην επερχόμενη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου με θέμα : ¨This is Fur¨.

Αξίζει  ωστόσο να σημειωθεί ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί  επόμενη σύσκεψη, η οποία θα ασχοληθεί: με την ιεράρχηση των προβλημάτων, τα βήματα που θα ακολουθηθούν για την επίλυσή τους, τον σχεδιασμό χρονοδιαγράμματος, καθώς  και  με την οριστικοποίηση της ημερομηνίας διεξαγωγής του συνεδρίου.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Δήμος Γρεβενών: Ανοίγει λόγω καύσωνα η κλιματιζόμενη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για τους πολίτες

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στη διάθεση των δημοτών θα είναι από τη Δευτέρα 2 Αυγούστου και από τις 9 το πρωί έως ...