Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για τα κριτήρια των διορισμών – Νέα διαμαρτυρία στην Περ/κη Δ/νση Εκπ/σης

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για τα κριτήρια των διορισμών – Νέα διαμαρτυρία στην Περ/κη Δ/νση Εκπ/σης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


ΝΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στον εκπαιδευτικό κλάδο για τα κριτήρια στους διορισμούς των εκπαιδευτικών που θεσπίζει το Υπουργείο Παιδείας, που βρίσκουν αντίθετους δασκάλους αλλά και καθηγητές. Το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, της ΕΛΜΕ Κοζάνης αλλά και της ΕΛΜΕ Εορδαίας. Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας και επίδοση των ψηφισμάτων στην Περ/κη Δ/νση Εκπ/σης .

Το κλαδικό αίτημα για αλλαγή των κριτηρίων πρόσληψης στους διορισμούς, τόνισε σε δηλώσεις του ο Αθανάσιος Κωτούλας, πρόεδρος συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, λέγοντας πως: «Η σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας είναι σε συνέχεια της διαμαρτυρίας της Παρασκευής και μετά το αίτημα του κλάδου να συνεχίσει την 24ωρη απεργία σήμερα, που έχει να κάνει με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται. Το νέο σύστημα διορισμών που ανακοίνωσε ο κ. Γαβρόγλου μέσα στις γιορτές βρίσκει κάθετα αντίθετους τους συναδέλφους πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι οι αναπληρωτές να προσλαμβάνονται μόνο με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία τους. Οι διορισμοί που ανακοινώθηκαν είναι πολύ λίγοι ώστε να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα, τη στιγμή που έχουν να γίνουν διορισμοί στην εκπαίδευση τα τελευταία δέκα χρόνια».

Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός Σωφρόνης Ευθυμιάδης, τόνισε πως ο ίδιος νοιώθει ως «συμβασιούχος», τονίζοντας πως «δεν αναπληρώνουμε κάποιον. Είμαστε κανονικοί δάσκαλοι, απλά συμβασιούχοι για μια χρονιά. Συμμετέχουμε στη διαμαρτυρία, με ζητούμενο να στηρίξουν τον αγώνα μας, ζητώντας από το εκπαιδευτικό κίνημα και όχι μόνο να μας στηρίξει, ώστε να μην υπάρχουν κριτήρια διορισμών που βάζουν περιορισμούς στον εκπαιδευτικό κλάδο. Να υπάρχουν τα βασικά κριτήρια, το πτυχίο και η προϋπηρεσία. Ο καθένας μας δουλεύει κάποια χρόνια και αγωνιζόμαστε, ώστε απαράβατα κριτήρια διορισμών να είναι το πτυχίο και η προϋπηρεσία. Αν θέλουν να μας δείξουν ότι μας νοιάζονται, θα πρέπει να ρωτούν τον λαό κάθε φορά…».

«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Κοζάνη για να διαμαρτυρηθούμε για το νέο σύστημα προσλήψεων και διορισμών που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας», δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» η πρόεδρος του Συλλόγου της Α/θμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας, Κατερίνα Ασπράγκαθου και τόνισε: «Είμαστε αντίθετοι με αυτό το σύστημα, διότι κατ’ αρχήν αφήνει πίσω τους αναπληρωτές που τόσα χρόνια εξυπηρετούσαν την ελληνική εκπαίδευση, καθώς συνάδελφοι με 15-20 χρόνια προϋπηρεσία κινδυνεύουν να μην έχουν προτεραιότητα για το διορισμό και για τους νέους συναδέλφους καταθέτουν ένα σύστημα προσοντολογίου υποβιβάζοντας το βασικό πτυχίο. Όμως δάσκαλοι και νηπιαγωγοί είμαστε και έχουμε την παιδαγωγική κατάρτιση για να διδάξουμε τα παιδιά, ενώ ο υπουργός βάζει μέσα μια μοριοδότηση με προσόντα που ξεκινάνε από το διδακτορικό μέχρι και δεύτερη ξένη γλώσσα και αφήνει πίσω την προϋπηρεσία, που είναι το πιο βασικό κομμάτι της εκπαίδευσης για να δουλέψει ο έλληνας εκπαιδευτικός.»

Η κ. Ασπράγκαθου ανακοίνωσε επίσης ότι το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής 18 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των εκπαιδευτικών της Α/θμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας, καθώς δεν κατέστη δυνατό να συγκληθεί γενική συνέλευση νωρίτερα διότι λόγω των καιρικών συνθηκών τα σχολεία είναι κλειστά.


Video Φωτογραφίες: Γιώργος Τριανταφύλλου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis
x

Check Also

Εξιχνίαση απάτης σε περιοχή της Καστοριάς- Πλήρωσε χρήματα για αγορά σκύλου που δεν παρέλαβε ποτέ

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, εξιχνιάσθηκε απάτη που τελέστηκε σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της ...