Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης: «Η διαχείριση του λάθους στη διδακτική πράξη»

Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης: «Η διαχείριση του λάθους στη διδακτική πράξη»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης, ανταποκρινόμενος στην ανάγκη για ουσιαστική και διαρκή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, διοργανώνει ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και ώρες 19.00-21.00, με προσκεκλημένη την Ευανθία Ζαρκογιάννη, Διδάκτορα του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και με θέμα: 

«Η διαχείριση του λάθους στη διδακτική πράξη»

 Στο συγκεκριμένο εργαστήριο προτείνεται μια διδακτική πρόταση, η οποία αντλεί το θεωρητικό της υπόβαθρο από τις σύγχρονες προσεγγίσεις δημιουργικής αξιοποίησης του λάθους στη διδακτική πράξη. Ειδικότερα, αναφέρεται στη γόνιμη ενσωμάτωση των στοιχείων προφορικότητας που εντοπίζονται στον γραπτό λόγο των μαθητών σε νέες πρακτικές ανατροφοδότησης που δύνανται να εφαρμόσουν οι διδάσκοντες κατά τη διόρθωσή τους. Αξιοποιώντας, συγχρόνως, τη μέθοδο της έρευνας-δράσης διερευνά τη σχέση των μαθητών με το λάθος μέσα από την εφαρμογή της εν λόγω πρότασης στη σχολική πραγματικότητα στο πλαίσιο της γλωσσικής διδασκαλίας. Κατά συνέπεια, δύναται ο εκπαιδευτικός να αντλήσει χρήσιμα συμπεράσματα για την εμπλοκή των στοιχείων προφορικότητας στα γραπτά των μαθητών στο πλαίσιο μιας νέας θεώρησης του λάθους από τον ίδιο.

Μετά από μια παρουσίαση των θεωρητικών προσεγγίσεων για τα στοιχεία προφορικότητας στον γραπτό λόγο των μαθητών, η ομιλήτρια θα παρουσιάσει με διαδραστικό τρόπο μια διδακτική πρόταση για την αναγνώριση αυτών των στοιχείων προφορικότητας από τους ίδιους τους μαθητές.  

Μετά τις εισηγήσεις θα τεθούν ερωτήσεις και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Όσοι/ες ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://minedu-secondary.webex.com/meet/elegerousi

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Δήμος Αμυνταίου: Παρουσιάστηκε η μελέτη για την αποκατάσταση του εγκαταλελειμμένου ορυχείου Βεγόρας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου έγινε η παρουσίαση της μελέτης με τίτλο ...