Αρχική > Ελλάδα > Συνάντηση βουλευτή Φλώρινας Γ. Αντωνιάδη με τον Σύλλογο Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α. – Δεσμεύτηκε ότι σε συνεργασία με άλλους βουλευτές θα φέρει το θέμα των συντάξεων στη Βουλή

Συνάντηση βουλευτή Φλώρινας Γ. Αντωνιάδη με τον Σύλλογο Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α. – Δεσμεύτηκε ότι σε συνεργασία με άλλους βουλευτές θα φέρει το θέμα των συντάξεων στη Βουλή

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Με εκπροσώπους του νεοσύστατου Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α (Αξιοπρέπεια –Ισότητα –Αλληλεγγύη) , συναντήθηκε την Παρασκευή 02/11/2018 ο Βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης.

Εκ μέρους του Συλλόγου η κ. Γρηγοριάδου Γαρυφαλλιά ενημέρωσε τον κ. Βουλευτή για τα σοβαρά προβλήματα  που δημιούργησε στις οικογένειες των θανόντων ο ανάλγητος νόμος Κατρούγκαλου (4387/2016) που ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ . Συγκεκριμένα ο νόμος προβλέπει μείωση του ποσοστού της χορήγησης σύνταξης θανάτου από το 70%  στο  50 % , βάζει ηλικιακά όρια χορήγησης σύνταξης  και χορηγεί σύνταξη μόνο για τρία χρόνια σε όσες είναι κάτω των 52 ετών, την ημέρα θανάτου του συζύγου . Επίσης τα ποσά που χορηγούνται είναι εξευτελιστικά καθώς ο νόμος προβλέπει ως κατώτατο όριο σύνταξης τα 15 συντάξιμα χρόνια με ποσό σύνταξης τα 360 ευρώ μηνιαίως και τα 384 ευρώ για 20 χρόνια συντάξιμα, ποσά που δεν επαρκούν στο ελάχιστο για τη στοιχειώδη και  αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών .

Ο κ. Βουλευτής ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α για την ενημέρωση και τόνισε πως κατανοεί απόλυτα τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται οι οικογένειες των θανόντων,  οι οποίες εκτός από την   ψυχική οδύνη και ταλαιπωρία που υφίστανται λόγω της απώλειας του συζύγου ,  καλούνται να σταθούν όρθιες και να επιβιώσουν χωρίς ουσιαστική βοήθεια από το κράτος. Για το λόγο αυτό ο κ. Βουλευτής δεσμεύτηκε ότι σε συνεργασία με άλλους βουλευτές  θα φέρει το θέμα στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση προς το αρμόδιο υπουργείο με την οποία θα ζητηθούν : α) Η χορήγηση ισόβιας σύνταξης χωρίς ηλικιακά όρια εφόσον πληρούνται τα κατώτατα  όρια χορήγησης σύνταξης  β) Η επαναφορά του ποσοστού χορήγησης σύνταξης από το 50% στο 70%  γ) Η θεσμοθέτηση  επιπρόσθετης  πριμοδότησης  για συζύγους θανόντων σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π.

Τέλος ο κ. Βουλευτής συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α για τη δράση τους και δεσμεύτηκε για ουσιαστική συνεργασία μαζί τους, τονίζοντας πως στην προσπάθεια που καταβάλλουν θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στα δίκαια αιτήματα τους.

Π. Μελά 43, ΤΚ 53100, Φλώρινα. Τηλ: 23850 44683, φαξ: 23850 25491

Μητροπόλεως 1 & Φιλελλήνων, 10557 Αθήνα τηλ: 2103709405-6,

email: i.antoniadis@parliament.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team