Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Συνάντηση του Γ. Ντζιμάνη με την Πρέσβειρα του Ισραήλ – Στο επίκεντρο ο αγωγός φυσικού αερίου και η ενεργειακή διασύνδεση Ισραήλ – Ελλάδας

Συνάντηση του Γ. Ντζιμάνη με την Πρέσβειρα του Ισραήλ – Στο επίκεντρο ο αγωγός φυσικού αερίου και η ενεργειακή διασύνδεση Ισραήλ – Ελλάδας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, Ντζιμάνης Γεώργιος, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων παραβρέθηκε, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στην ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε η Πρέσβειρα του Ισραήλ κ. Ιρίτ Μπεν Άμπα.

Η ενημερωτική συνάντηση αφορούσε τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις Ελληνο-Ισραηλινές σχέσεις και διεξήχθη σε πολύ θετικό και εποικοδομητικό κλίμα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και γόνιμος διάλογος σε θέματα που άπτονται της γεωπολιτικής κατάστασης στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, αλλά και το Κουρδικό και το Παλαιστινιακό, και οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ σε θέματα Άμυνας και Διπλωματίας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε επίσης ο αγωγός φυσικού αερίου και η ενεργειακή διασύνδεση Ισραήλ – Ελλάδας, μέσω Κύπρου, που αναμένεται να ενισχύσει τη συνεργασία των τριών χωρών, οι οποίες αναμφισβήτητα αποτελούν ένα τρίγωνο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, διερευνήθηκαν οι τρόποι ενίσχυσηςτων διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ, και σε τομείς όπως η ενέργεια, η ασφάλεια, η οικονομία, η τεχνολογία, το εμπόριο, ο τουρισμός και η αγροδιατροφή.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team