Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Κοινό μέτωπο των προέδρων των υπό μετεγκατάσταση οικισμών Μαυροπηγής, Κομάνου, Ποντοκώμης, Αναργύρων, Πτελεώνα – Γ. Τσισμαλίδης (Ανάργυροι): Επί τάπητος όλα τα εκκρεμή ζητήματα

Κοινό μέτωπο των προέδρων των υπό μετεγκατάσταση οικισμών Μαυροπηγής, Κομάνου, Ποντοκώμης, Αναργύρων, Πτελεώνα – Γ. Τσισμαλίδης (Ανάργυροι): Επί τάπητος όλα τα εκκρεμή ζητήματα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Κοινό μέτωπο συντάσσουν οι πρόεδροι των υπό μετεγκατάσταση οικισμών της περιοχής, με στόχο να προχωρήσουν ομαδικά και ξεχωριστά για τον κάθε οικισμό, τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Αναλυτικότερα, οι πρόεδροι της Μαυροπηγής Ευάγγελος Καραγεωργίου, Κομάνου Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος, Ποντοκώμης Γιώργιος Πηλιανίδης, Αναργύρων Γιώργος Τσισμαλίδης και Πτελεώνα Αναστάσιος Τσαλκιτζίδης συζήτησαν θέτοντας επί τάπητος το θέμα των μετεγκαταστάσεων και όλα τα εκκρεμή ζητήματα.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν:

1.Το χρονικό σημείο και το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η μετεγκατάσταση του κάθε οικισμού

2.Οι συνθήκες που διαμορφώνονται από την απολιγνιτοποίηση της περιοχής, οι πόροι που πρέπει να αντληθούν και πώς επηρεάζουν αυτές, τις μετεγκαταστάσεις

3.Φορείς υλοποίησης και πως αντιμετωπίζουν την ταχύτητα των εργασιών

4.Ο ρόλος της Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Στην συνάντηση εκφράστηκαν απόψεις, γνώσεις και προτάσεις από όλους τους προέδρους και αποφασίστηκαν από κοινού μέτρα και δράσεις τα οποία σε πρώτη φάση είναι τα εξής:

1.Συνέχιση των επαφών σε συλλογικό επίπεδο εντάσσοντας και την κοινότητα Ακρινής στις επόμενες συναντήσεις μας.

2.Πίεση προς την κατεύθυνση για άμεση έκδοση προεδρικού διατάγματος για τους οικισμούς Μαυροπηγής, Αναργύρων, Πτελεώνα.

3.Έκδοση ρυμοτομικού σχεδίου για το νέο οικισμό Αναργύρων

4.Πρόταση για ανταπόδοση εκτάσεων από τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. στον αγροτικό πληθυσμό των πληττόμενων οικισμών από τις απαλλοτριώσεις.

5.Συνάντηση των προέδρων με το Δήμαρχο Εορδαίας και με όλους τους υπόλοιπους φορείς (Βουλευτές, Περιφέρεια, ΑΝΚΟ) με σκοπό τον συντονισμό και την επίσπευση των εργασιών.

6.Την υποχρέωση όλων μας για την δημιουργία των υποδομών στους νέους οικισμούς.

Ο πρόεδρος της κοινότητας των Αναργύρων Γιώργος Τσισμαλίδης μιλώντας στο e-ptolemeos.gr και τον Αντώνη Πουγαρίδη, αναφέρθηκε στη συνάντηση λέγοντας πως οι πρόεδροι των υπό μετεγκατάσταση οικισμών συναντήθηκαν και την επόμενη φορά θα συμμετέχει και ο πρόεδρος της Ακρινής.

«Στόχος είναι να δημιουργηθεί κοινό μέτωπο, ενώ τέθηκαν επί τάπητος όλα τα εκκρεμή ζητήματα των υπό μετεγκατάσταση οικισμών, ώστε να τίθενται κοινά τα ζητήματα στους φορείς. Στόχος είναι να ακολουθήσει σειρά συναντήσεων, με τον δήμαρχο Εορδαίας, με την Περιφέρεια και επόμενες συναντήσεις με τους βουλευτές.
Εμείς θέλουμε στην κάθε κοινότητα ξεχωριστά, ποια προβλήματα δεν προχωράνε και με κοινή πίεση να προχωρήσουν. Βασικό, όπως τόνισε, είναι να βγει το Προεδρικό Διάταγμα, για τα χωριά που δεν έχει βγει προεδρικό διάταγμα, Ανάργυροι, Μαυροπηγή και Πτελεώνας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αν δεν βγει το ΠΔ δεν μπορούν να προχωρήσουν οι μελέτες στους νέους οικισμούς, προσέθεσε σχετικά.

Επίσης, από τη συνάντηση τίθενται και ανταποδοτικά ζητήματα με τη ΔΕΗ, ώστε να μπουν στις απαλλοτριωμένες εκτάσεις οι αγρότες των περιοχών.

«Είναι μια καλή αρχή για όλες τις πληττόμενες κοινότητες και με πίεση να δοθεί λύση στην κάθε κοινότητα ξεχωριστά», κατέληξε ο πρόεδρος των Αναργύρων.

 

Βάσω Σάφη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΙΧ χτύπησε παιδάκι με ποδήλατο στο δρόμο Πρωτοχωρίου-Λευκοπηγής και ο οδηγός το εγκατέλειψε-Συνελήφθη

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Τροχαίο ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, στο δρόμο Πρωτοχωρίου-Λευκοπηγής, όταν ΙΧ χτύπησε παιδάκι που οδηγούσε ...