Αρχική > Slider > Συνάντηση Κασαπίδη- Δημάρχων για σειρά ζητημάτων- Προτεραιότητα οι υποδομές σε κτηνοτροφικές μονάδες και δράσεις για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Συνάντηση Κασαπίδη- Δημάρχων για σειρά ζητημάτων- Προτεραιότητα οι υποδομές σε κτηνοτροφικές μονάδες και δράσεις για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Συνάντηση με τους 13 Δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας, είχε σήμερα στη ΖΕΠ ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, ζητώντας απ’ όλους άμεσες πρωτοβουλίες και κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ο Γιώργος Κασαπίδης έθεσε 4 βασικά ζητήματα στους Δημάρχους, βάζοντας παράλληλα δύο αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες για τις οποίες ζήτησε ένταση ενεργειών και καμία αμέλεια στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Στις 4 αυτές προτεραιότητες έθεσε ως βασικές και αδιαπραγμάτευτες την παροχή όλων των εφοδίων σε κτηνοτροφικές μονάδες, ζητώντας από τους Δημάρχους να υπάρχει πρόσβαση και όλες οι απαραίτητες υποδομές σε κάθε μονάδα που δραστηριοποιείται στην περιοχή τους, ενώ κάλεσε για άμεση καταγραφή των αναγκών ώστε να είναι ενήμερη και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Παράλληλα έβαλε ψηλά στις προτεραιότητες την πρόσβαση και διευκόλυνση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως τα ΑμΕΑ και τα άτομα της τρίτης ηλικίας καλώντας για δράσεις προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Στη σημερινή συζήτηση μπήκαν και ζητήματα όπως η συντήρηση και ο καθαρισμός των δρόμων, ειδικά εκεί που εμπλέκονται οι αρμοδιότητες Δήμων και Περιφέρειας ξεκαθαρίζοντας πως πρέπει σωστός συντονισμός ειδικά στην περίοδο του αποχιονισμού ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις μετακινήσεις και σε πιθανούς αποκλεισμούς πόλεων, χωριών και πολιτών.

Τέλος ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στον φωτισμό των οδών, καλώντας τους Δημάρχους να στείλουν το επόμενο διάστημα υπομνήματα με όλες τις άμεσες ανάγκες τους στα συγκεκριμένα αλλά και επιπλέον ζητήματα, ώστε η περιφέρεια να έχει πλήρη εικόνα για τις προτεραιότητες που πρέπει να μπουν.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας