Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Συνάντηση εξωστρεφών επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας με Μουσουρούλη: Κίνητρα επενδύσεων, υποδομές και ΒΙΠΕ ψηλά στη ατζέντα

Συνάντηση εξωστρεφών επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας με Μουσουρούλη: Κίνητρα επενδύσεων, υποδομές και ΒΙΠΕ ψηλά στη ατζέντα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με τη συμμετοχή του συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Κωστή Μουσουρούλη, πραγματοποιήθηκε σήμερα(Δευτέρα) το απόγευμα, η συνάντηση της ομάδας εξωστρέφειας με θέμα «Επιχειρηματικότητα στη Δυτική Μακεδονία κατά τη μεταλιγνιτική περίοδο».

Στην τηλεδιάσκεψη διάρκειας 3 ωρών, επιχειρηματίες με κύριο χαρακτηριστικό την εξωστρέφεια των επιχειρήσεών τους έθεσαν μία σειρά ζητημάτων στον Κωστή Μουσουρούλη, αλλά και στον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού και ΣΕΒΕ, Γιώργο Κωνσταντόπουλο, σχετικά με τα κίνητρα κυρίως, για την στήριξη όχι μόνο των νέων επενδύσεων αλλά και υφιστάμενων, για τις υποδομές που λείπουν και πως το ΣΔΑΜ θα στηρίξει το επιχειρείν στη Δυτική Μακεδονία.

Στη συζήτηση μπήκε ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της καινοτομίας των επιχειρήσεων και πως αυτές της Δυτικής Μακεδονίας θα καταφέρουν να ξεχωρίσουν στον ανταγωνισμό της επόμενης μέρας, ενώ στο ζήτημα των κινήτρων ο Κωστής Μουσουρούλης, επανέλαβε τη μεγάλη προσπάθεια για τη θέσπιση ειδικού καθεστώτος στην περιοχή, αίτημα το οποίο έχει προωθηθεί και διεκδικείται από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Στο θέμα των ΒΙΠΕ Μουσουρούλης και Κωνσταντόπουλος επισήμαναν την προσπάθεια της περιφερειακής αρχής για την επίλυση του ζητήματος, αναγνωρίζοντας πως αποτελεί μία από τις μεγάλης πληγές της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι επιχειρηματίες στάθηκαν επίσης στο ζήτημα των υποδομών στον τομέα των μεταφορών, υποστηρίζοντας πως μεγάλες ή μικρότερες ανταγωνιστικές επενδύσεις δεν μπορούν να σταθούν σε μια περιοχή χωρίς την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων αλλά και έλλειψη σιδηροδρομικού δικτύου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχες, στέλεχη της Διαχειριστικής Αρχής και της ΑΝΚΟ.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Άνοιξαν οι προσφορές για το έργο της νέας πτέρυγας στο Μαμάτσειο- Πολύ μικρή η έκπτωση στον συνολικό προϋπολογισμό των 16,3εκ.

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Τη Δευτέρα 26 Απριλίου άνοιξαν οι προσφορές για το μεγάλο έργο της νέας πτέρυγας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, ...