Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Συγκίνηση στην εκδήλωση τιμής στον Χρήστο Κατσίνα στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο – Χωρίς “παρατράγουδα” η παρουσία του Υπουργού Υγείας Α. Ξανθού, λόγω προληπτικών αστυνομικών μέτρων

Συγκίνηση στην εκδήλωση τιμής στον Χρήστο Κατσίνα στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο – Χωρίς “παρατράγουδα” η παρουσία του Υπουργού Υγείας Α. Ξανθού, λόγω προληπτικών αστυνομικών μέτρων

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα και παρουσία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, της  οικογένειας του Χρήστου Κατσίνα και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας η εκδήλωση τιμής και μνήμης στον διευθυντή του Νεφρολογικού του νοσοκομείου Χ. Κατσίνα,  που έφυγε πρόωρα από τη ζωή στις αρχές του έτους, κατά τη διάρκεια της οποίας το τμήμα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου ονομάστηκε σε “Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Χρήστος Κατσίνας”.

Λόγω μάλιστα των προληπτικών αστυνομικών μέτρων αποφεύχθηκαν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την παρουσία του υπουργού Υγείας, καθώς αστυνομικό μπλόκο που είχε στηθεί από νωρίς ένα χιλμ. πριν το Μποδοσάκειο νοσοκομείο έκανε face control (έλεγχο) στους διερχόμενους, για να εμποδίσει την προσέγγιση “Πτολεμαίων Μακεδόνων” ή άλλων διαδηλωτών στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο κατά την έλευση του υπουργού Υγείας.
«Είναι πολύ τιμητικό αυτό που κάνετε σήμερα η τοπική κοινωνία, οι τοπικοί φορείς και οι άνθρωποι του Μποδοσάκειου. Θυμούμαστε και προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη ενός ανθρώπου που έχει βάλει τη σφραγίδα του σε αυτό το νοσοκομείο», τόνισε ο Υπουργός Υγείας Α. Ξανθός, προσωπικός φίλος του Χ. Κατσίνα. Επισήμανε ότι Χρήστος Κατσίνας ήταν «ένα άνθρωπος όρθιος, μαχητικός, επίμονος, διεκδικητικός, αλλά ταυτόχρονα ευαίσθητος, ανθρώπινος, ανιδιοτελής και αλληλέγγυος με αυτούς που είχαν την ανάγκη του. Και αυτό, δυστυχώς, δεν είναι πάρα πολύ συχνό στην κοινωνία. Γι’ αυτό, αυτούς τους ανθρώπους που είναι αφοσιωμένοι στη δημόσια περίθαλψη, που πασχίζουν με νύχια και με δόντια να υπηρετήσουν αυτό το πολύ ζωτικό για την κοινωνία αγαθό, που διεκδικούν με έναν αξιοπρεπή τρόπο αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη το νοσοκομείο, η κοινωνία και κυρίως οι ασθενείς, αυτοί οι άνθρωποι πραγματικά πρέπει να τιμούνται και πρέπει να σκύβουμε ευλαβικά πάνω από τη μνήμη τους. Θεωρώ ότι ήταν μια οφειλόμενη τιμή αυτή. Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι ο Χρήστος είναι μαζί μας στη μάχη που θα συνεχίσουμε να κάνουμε για να σταθεί όρθιο, λειτουργικό, αξιόπιστο και προσβάσιμο σε όλους το δημόσιο σύστημα υγείας.»

Και με τη δική του τη συμβολή, πρόσθεσε, «αυτή τη μάχη σε μεγάλο βαθμό την έχουμε κερδίσει και τώρα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο, να αναβαθμίσουμε, να καλυτερέψουμε την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε στον κόσμο, γιατί αυτός είναι ο τελικός κριτής και ο τελικός αποδέκτης της δημόσιας περίθαλψης. Και νομίζω ότι οι άνθρωποι σε όλη τους τη διαδρομή με ανιδιοτέλεια, με ευθύτητα, με ένα πολύ συγκεκριμένο δείγμα γραφής και στο επιστημονικό και στο συνδικαλιστικό και στο πολιτικό αλλά και στο ανθρώπινο επίπεδο, νομίζω ότι πραγματικά μας τιμά όλους που υπήρξαμε φίλοι, συνάδελφοι και σύντροφοι.»

Ο καλύτερος φόρος τιμής στη μνήμη του, συμπλήρωσε ο υπουργός, «είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να αναβαθμίζουμε αυτό το νοσοκομείο, να επενδύουμε περισσότερους πόρους, ανθρώπινους και υλικούς, να ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό του, να βελτιώνουμε το φάσμα των υπηρεσιών που παρέχει. Υπήρξαν στιγμές που ο Χρήστος ήταν πολύ απογοητευμένος, γιατί διέβλεπε επερχόμενα δεινά και είχε μεγάλη αγωνία και αυτή η αγωνία συνέχισε να υπάρχει και όταν είχαμε εμείς  την ευθύνη του χειρισμού αυτών των θεμάτων και τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα και οι συναντήσεις ήταν συνεχείς. Ήταν μια έκκληση πραγματικά να νοιαστούμε παραπάνω, να βάλουμε σε προτεραιότητα, να αφουγκραστούμε την αγωνία των ανθρώπων για την υγειονομική περίθαλψη. Οφείλουμε στη μνήμη του να προχωρήσουμε με πολύ συγκεκριμένα βήματα από δω και πέρα, αλλά δεν είμαστε γι’ αυτό εδώ σήμερα, είμαστε για να καταθέσουμε τη θλίψη μια τον πόνο μας για την απώλεια αυτού του εξαιρετικού ανθρώπου.»   Απευθυνόμενος στα τρία παιδιά και τη σύζυγο του Χ. Κατσίνα είπε ότι «πρέπει να είστε περήφανοι γι’ αυτόν»

Περήφανος που ήταν συνεργάτες και φίλοι με τον Χ. Κατσίνα δήλωσε ο διευθυντής της Παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου, Κωνσταντίνος Δολιανίτης και ζήτησε από τον υπουργό να βοηθήσει σε ό,τι του ζήτησε, γιατί ήταν για το  καλό του νοσοκομείου και της περιοχής και τόνισε πως «τόσο ο ίδιος όσο και το όραμά του για ένα σύγχρονο νοσοκομείο με υψηλά πρότυπα δεν πρέπει να ξεχαστεί. Και χαίρομαι που ο κόσμος με τη σημερινή του πρωτοβουλία το δείχνει με τον καλύτερο τρόπο.»

Στην αγωνιστικότητα του Χ. Κατσίνα και το πάθος με το οποίο διεκδικούσε αυτό που θεωρούσε σωστό, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, ζητώντας από τον υπουργό την αναβάθμιση και στελέχωση του νοσοκομείου και ιδιαίτερα του Ογκολογικού, λέγοντας μάλιστα πως είναι αδήρητη ανάγκη να γίνει το Ογκολογικό τμήμα κλινική, αλλά και  να λειτουργήσει σύντομα η καινούρια πτέρυγα. Δήλωσε τέλος ότι ο δήμος Εορδαίας θα κάνει μια προμήθεια για να αναβαθμιστεί το νοσοκομείο.

Στην οφειλόμενη απόδοση τιμής και μνήμης σε έναν άνθρωπο όπως ο Χ. Κατσίνας αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης υγείας Ηλίας Κάτανας, ενώ τον ανιδιοτελή αγώνα του για το Μποδοσάκειο νοσοκομείο εξήρε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης, λέγοντας στην οικογένειά του ότι θα πρέπει να αισθάνονται περήφανοι και όλοι εμείς «να τον έχουμε πάντοτε σαν πρότυπο.»

Στην ιατρική κατάρτιση του Χ. Κατσίνα αλλά και ως ανθρώπου και τη μάχη που έδινε για το Μποδοσάκειο νοσοκομείο αναφέρθηκαν ο Διευθυντής της 3ης ΥΠΕ Γιώργος Κύρκος και ο Διοικητής του  “Μαμάτσειο-Μποδοσάκειο” νοσοκομείου Γιώργος Χιωτίδης.

Η εκδήλωση απόδοσης τιμής στον Χ. Κατσίνα ολοκληρώθηκε με την απόδοση αγαπημένων τραγουδιών του Χ. Κατσίνα από τον ερμηνευτή και φίλο του Χ. Κατσίνα, Κώστα Θωμαΐδη.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη