Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Καθαριστριών στην Κοζάνη – Ζητούν μονιμοποίηση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Καθαριστριών στην Κοζάνη – Ζητούν μονιμοποίηση

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Με βασικό αίτημα προς την κυβέρνηση να δώσει ένα «τέλος» στην κατάσταση ομηρίας που βιώνουν, οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων, του Σωματείου καθαριστριών και καθαριστών δημόσιων σχολείων Α/βαθμιας και Β/βαθμιας εκπαίδευσης Κοζάνης – Γρεβενών–Καστοριάς», πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.
Βασικό αίτημά τους αποτελεί η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ενώ στα αιτήματά τους είναι επίσης αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα ΒΑΕ, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, με τήρηση των κανόνων υγιεινής & ασφάλειας – χορήγηση των προβλεπόμενων μέσων ατομικής προστασίας, έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών, όχι στην μείωση αιθουσών, όχι σε απολύσεις από δημάρχους και σχολικές επιτροπές.

Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα κρατώντας στα χέρια πανό και φωνάζοντας συνθήματα, συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο Κοζάνης και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς την αίθουσα του Κοβεντάρειου, όπου ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση – ημερίδα με ομιλήτρια την Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, την οποία, ωστόσο, οι διαμαρτυρόμενοι δεν πρόλαβαν. Αντ’ αυτού τα αιτήματά τους άκουσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην εκδήλωση και συγκεκριμένα οι κ.κ. Δημητριάδης, Ντζιμάνης και Μουμουλίδης, συνηγορώντας με το δίκαιο των αιτημάτων τους.
Τον αγώνα των καθαριστριών στήριξε με την παρουσία του και το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Να σημειωθεί, τέλος, πως το σωματείο βρίσκεται σε 48ωρη απεργία, Δευτέρα και Τρίτη, με τα εν λόγω αιτήματα.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Δήμος Αμυνταίου: Παρουσιάστηκε η μελέτη για την αποκατάσταση του εγκαταλελειμμένου ορυχείου Βεγόρας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου έγινε η παρουσίαση της μελέτης με τίτλο ...