Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Στους δρόμους η Τροχαία τις μέρες του Πάσχα – Έκτακτα μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης στο Ν. Κοζάνης – Φυλλάδια με συμβουλές στους οδηγούς διένειμε η Τροχαία σε Πτολεμαΐδα

Στους δρόμους η Τροχαία τις μέρες του Πάσχα – Έκτακτα μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης στο Ν. Κοζάνης – Φυλλάδια με συμβουλές στους οδηγούς διένειμε η Τροχαία σε Πτολεμαΐδα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Στους δρόμους θα βρίσκεται τις ημέρες του Πάσχα το προσωπικό της Τροχαίας στο νομό Κοζάνης αλλά και σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονίας, προκειμένου να διενεργήσει τροχονομικούς ελέγχους και να επιβλέψει την τήρηση των έκτακτων μέτρων που σχεδιάστηκαν από την Ελληνική Αστυνομία εν όψει του Πάσχα, με στόχο να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια και να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα.

Μάλιστα στο πλαίσιο δράσεων για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αστυνομικοί των τμημάτων Τροχαίας Κοζάνης και Πτολεμαΐδας διένειμαν την Μ.Πέμπτη ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές για ασφαλή οδήγηση στους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων.

«Από την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης έχει συνταχθεί ένα επιχειρησιακό σχέδιο τροχονομικής αστυνόμευσης για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης», ανέφερε ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Πτολεμαΐδας, Αστυνόμος Β΄ Σπύρος Τάσιος. Σημείωσε ότι το ειδικό αυτό σχέδιο έκτακτων μέτρων αφορά το χρονικό διάστημα από 7 έως 23 Απριλίου και στο πλαίσιο αυτό η Τροχαία Πτολεμαΐδας θα βρίσκεται στους δρόμους, τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό δίκτυο με εμφανή αλλά και συμβατικά αστυνομικά οχήματα, προκειμένου να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα και να αυξηθεί ο βαθμός της οδικής ασφάλειας, αλλά και για τη διευκόλυνση των οδηγών.

Ο διοικητής της Τροχαίας Πτολεμαΐδας τόνισε ότι «οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί, ειδικά για τις παραβάσεις που αφορούν το σκληρό πυρήνα των τροχαίων παραβάσεων, παραβάσεων δηλαδή οι οποίες οδηγούν ευθέως στην πρόκληση τροχαίου ατυχήματος». Σημείωσε ότι τέτοιες παραβάσεις- όπως έχει αποδειχθεί από τα στατιστικά στοιχεία, είναι η ταχύτητα, η μέθη και γενικότερα η κατανάλωση αλκοόλ, το αντικανονικό προσπέρασμα καθώς και η χρήση κινητού τηλεφώνου. «Για τέτοιες παραβάσεις θα είμαστε πολλοί αυστηροί και δεν θα δείξουμε ανοχή, γιατί με τους ελέγχους αυτούς θα αυξήσουμε το βαθμό της οδικής ασφάλειας και αυτό το οφείλουμε στους πολίτες, πεζούς αλλά και οδηγούς που οδηγούν με ασφάλεια και προσοχή», υπογράμμισε.

Ευχήθηκε σε όλους τους πολίτες «Καλή Ανάσταση» και «Καλό και αναίμακτο Πάσχα» και συνέστησε στους οδηγούς «να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, γιατί η έλλειψη προσοχής, η απόσπαση της προσοχής των οδηγών είναι αιτία για πολλές παρασύρσεις πεζών και τροχαίων ατυχημάτων». Επιπρόσθετα απηύθυνε έκκληση στους οδηγούς και τους επιβαίνοντες σε οχήματα να φορούν πάντα ζώνη ασφαλείας και στους οδηγούς δικύκλων και μοτοσικλετών να φορούν πάντα κράνος.

Το κλιμάκιο της Τροχαίας Πτολεμαΐδας είχε και φέτος δίπλα του τους προσκόπους της Πτολεμαΐδας, οι οποίοι μοίρασαν στους οδηγούς κόκκινα αυγά και ευχές για «Καλό Πάσχα».

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη