Αρχική > Slider > Στον “αέρα” ο εξοπλισμός της δομής Στήριξης Ατόμων με Αυτισμό – Στον Άργιλο Κοζάνης  

Στον “αέρα” ο εξοπλισμός της δομής Στήριξης Ατόμων με Αυτισμό – Στον Άργιλο Κοζάνης  

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Ολοκληρώθηκε και παραδίδεται μέχρι τέλος της χρονιάς το κτήριο που προορίζεται να στεγάσει τη δομή Στήριξης Αυτιστικών Ατόμων με νοητική στέρηση- Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας- Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αυτισμό στον Άργιλο Κοζάνης, ωστόσο σημειώνεται μεγάλη καθυστέρηση στο θέμα εξοπλισμού της δομής αυτής ώστε να μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία.

pafili eleni

Τα παραπάνω ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Κοζάνης, Ελένη Παφίλη, κατά την έναρξη του χριστουγεννιάτικου μπαζάρ που διοργανώνει ο σύλλογος στην Πτολεμαΐδα από την Κυριακή έως και αύριο Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου.

«Οι κτηριακές εγκαταστάσεις έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται να παραληφθούν από το Δήμο Κοζάνης τέλος του χρόνου ή αρχές του επόμενου», δήλωσε η κ. Παφίλη. Επισήμανε όμως ότι «έχει καθυστερήσει ο εξοπλισμός του Κέντρου, ο οποίος πιστεύουμε ότι μέσα στο 2016 θα ολοκληρωθεί προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας.»

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδότηση από το Π.Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και από Εθνικούς Πόρους, ενώ φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Κοζάνης.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του «Π», είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότηση του έργου προμήθειας του εξοπλισμού από το ΕΣΠΑ, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που  σημειώθηκε στην προκήρυξη για την προμήθεια του εξοπλισμού της εν λόγω δομής.

Συγκεκριμένα, η προκήρυξη του επαναληπτικού Διεθνή Ανοικτού Δημόσιου Διαγωνισμού για την προμήθεια του λοιπού ξενοδοχειακού εξοπλισμού του έργου, συνολικού ποσού 226.219,51 ευρώ έχει οριστεί για τις 29 Δεκεμβρίου 2015. Όπως όμως δήλωσε στον «Π» άνθρωπος που γνωρίζει καλά τα δημοτικά πράγματα του δήμου Κοζάνης, «η επαναδημοπράτηση του διαγωνισμού για 16 ομάδες λοιπών ειδών ξενοδοχειακού εξοπλισμού για τις οποίες δεν υπήρξαν προσφορές, καθυστέρησε πάρα πολύ και επαναπροκηρύχθηκε για τις 29 Δεκεμβρίου 2015. Πράγμα που σημαίνει ότι κινδυνεύει να χαθεί το έργο γιατί 31 Δεκεμβρίου κλείνει το ΕΣΠΑ και δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί, γιατί δεν έχει δοθεί παράταση και απ’ ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται να δοθεί παράταση.»

Όσον αφορά πάντως το προσωπικό που πρόκειται να λειτουργήσει την δομή αυτή για τα Άτομα με Αυτισμό- όταν με το καλό καταφέρει να εξοπλιστεί, σύμφωνα με την κ. Παφίλη, ο σύλλογος έχει κάποιο προσωπικό το οποίο λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αυτισμό. «Το προσωπικό αυτό έχει εκπαιδευθεί και είναι και το πλέον κατάλληλο για να ξεκινήσει να λειτουργεί αυτή η δομή», είπε και τόνισε πως «θα χρειαστεί βέβαια στη συνέχεια και άλλο προσωπικό.»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη