Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Πολιτική > Στο Βερολίνο ο Γ. Κασαπίδης σε συνάντηση του Γερμανό – Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου – Στο επίκεντρο επενδύσεις για τη Δ. Μακεδονία

Στο Βερολίνο ο Γ. Κασαπίδης σε συνάντηση του Γερμανό – Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου – Στο επίκεντρο επενδύσεις για τη Δ. Μακεδονία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


    Στο Βερολίνο, την πρωτεύουσα της Γερμανίας με έντονα τα σημάδια επιρροής του Ελληνικού πολιτισμού, βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 9/3/2020 ο Περιφερειάρχης Κασαπίδης Γιώργος ,σε εκδήλωση  που διοργάνωσε ο Γερμανο – Ελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος.

    Συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομίας του κρατιδίου του Βραδεμβούργου καθηγητή  κ. Jorg Steinbach, με τον Πρόεδρο του Γερμανο – Ελληνικού Συνδέσμου κ. Φαίδων Κοτσαμπόπουλο και τα μέλη του προεδρείου, καθώς και με  εκπροσώπους  της Ελληνογερμανικής  Συνέλευσης και δυνητικούς επενδυτές.

Συζητήθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις σε μια εκδήλωση αφιερωμένη αποκλειστικά στη Δυτική Μακεδονία, με κύριο θέμα την απολιγνιτοποίηση κοινό παρανομαστή του κρατιδίου του Βραδεμβούργου και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

    Αποφασίστηκε η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών  για θέματα απολιγνιτοποίησης και οικονομίας.

  Ο κ. Κασαπίδης προσκάλεσε  τον κ. Steinbach να επισκεφτεί τη Δυτική Μακεδονία, πρόσκληση  την οποία και αποδέχτηκε, ενώ συγχρόνως πρότεινε στον Περιφερειάρχη τεχνική συνάντηση με τεχνοκράτες για εξειδίκευση των θεμάτων.

   Ακολούθησε συζήτηση με δυνητικούς επενδυτές με επίκεντρο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου ο Περιφερειάρχης παρουσίασε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει  η περιοχή τονίζοντας παράλληλα τις ευκαιρίες και τα πλεονεκτήματα που μπορούν να αξιοποιηθούν.

   Στο πλαίσιο αυτό  έγινε λόγος για συγκεκριμένες επενδύσεις  στην Δυτική Μακεδονία στον τομέα της πράσινης και της ψηφιακής τεχνολογίας, της ενέργειας, της αγροδιατροφής, των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών καθώς και του οικοτουρισμού.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Κοινή ερώτηση των βουλευτών ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας της ΝΔ για την εφαρμογή της Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης – «Ποιες πολιτικές, δράσεις και μέτρα θα υιοθετηθούν ως αντιστάθμιση και ποιο θα είναι το αποτύπωμά τους»

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Κοινή ερώτηση, κατέθεσαν οι βουλευτές ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας για την εφαρμογή της Ρήτρας ...