Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Στο Μαμάτσειο και σε κλινική της Κοζάνης προς ώρας, η αιμοκάθαρση των 6 Σομαλών Νεφροπαθών

Στο Μαμάτσειο και σε κλινική της Κοζάνης προς ώρας, η αιμοκάθαρση των 6 Σομαλών Νεφροπαθών

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Η αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που προέκυψε με την κατάσταση της υγείας έξι νεφροπαθών μεταναστών υπηκόων Σομαλίας (από το σύνολο των 63 που φιλοξενούνται σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Αιανή Κοζάνης) είναι ένα ζητούμενο που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η περιοχή σε καθημερινή πλέον βάση, μιας και οι ασθενείς καλούνται να υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση μέρα παρά μέρα.

Την πρώτη ημέρα που εντοπίστηκε το πρόβλημα οι τέσσερις εξ αυτών, όπως είναι γνωστό, εξυπηρετήθηκαν από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Μποδοσάκειο. Δεδομένων των συνθηκών εκεί, κινητοποιήθηκε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μέχρι πολύ αργά τη νύχτα, ακόμα και όσοι δεν εφημέρευαν, ώστε να καλύψουν την άμεση και κρίσιμη ανάγκη της διαδικασίας αιμοκάθαρσης.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, για τις επόμενες ημέρες οι τέσσερις ασθενείς θα εξυπηρετούνται στο Μαμάτσειο Κοζάνης, ενώ οι άλλοι δύο από ιδιωτική κλινική της Κοζάνης. Ωστόσο από την Δευτέρα υπάρχει πληροφόρηση πως οι ασθενείς θα μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη, και θα κάνουν τις θεραπείες τους σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Πάντως η όλη κατάσταση, ανέδειξε μία αδυναμία του συστήματος για τη διαχείριση αντίστοιχων κρίσεων, και την ειδική μνεία που θα έπρεπε να λαμβάνεται για υγειονομικά θέματα από τους υπεύθυνους κατανομής και μεταφοράς των μεταναστών στην περιοχή, μαζί με τα σχέδια αντιμετώπισης αντίστοιχων κρίσεων.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team