Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Στο καθεστώς των 800 ευρώ και οι εργαζόμενοι στην «Μονάδα 5»

Στο καθεστώς των 800 ευρώ και οι εργαζόμενοι στην «Μονάδα 5»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ικανοποίηση μεταξύ των εργαζομένων στο εργοτάξιο της υπό κατασκευή μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, «Πτολεμαΐδα 5», έφερε η είδηση αναστολής των εργασιών για 30 ημέρες, λόγω περιορισμού εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού που μαστίζει και τη χώρα μας.
Ο λόγος είναι σαφώς ο συνωστισμός 1100 εργαζομένων στο χώρο, με το αίτημα για «πάγωμα» εργασιών να ήταν πάνδημο. Ωστόσο με το άκουσμα της είδησης προέκυψαν ερωτηματικά από τους εργαζόμενους για το εάν και κατά πόσο εντάσσονται στο μέτρο για την ενίσχυση των 800 ευρώ, που προβλέπει η κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι εντάσσονται, κανονικά, στα 800 ευρώ, επισημαίνει μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας Εορδαίας, Τάσος Τσιλφίδης. Οι εργοδότες τους θα κάνουν την προβλεπόμενη διαδικασία μέσω ΕΡΓΑΝΗ (με τον κ. Τσιλφίδη να τονίζει πως η διαδικασία έλαβε παράταση 10 ημερών για τους εργοδότες) και στη συνέχεια οι ίδιοι θα κάνουν την αίτηση για τα 800 ευρώ.

Την ένταξη των εργαζομένων στην 5η Μονάδα στο καθεστώς, επιβεβαιώνουν στον «Π» και βουλευτές της περιοχής, με τους οποίους επικοινωνήσαμε από το πρωί.

 

Γ. Αμανατίδης: «οι εργαζόμενοι στην Πτολεμαΐδα V είναι δικαιούχοι των 800 ευρώ και επιπρόσθετα του συνόλου των ενσήμων»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team