Αρχική > Slider > Στην Πτολεμαΐδα το Πανελλήνιο Συνέδριο Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρία – Στ. Αντωναρίδης: «Πολιτεία και φορείς να στηρίξουν το αναπηρικό κίνημα»

Στην Πτολεμαΐδα το Πανελλήνιο Συνέδριο Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρία – Στ. Αντωναρίδης: «Πολιτεία και φορείς να στηρίξουν το αναπηρικό κίνημα»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αγωνία για την επόμενη ημέρα της υπό κατασκευή Μονάδας Ημιαυτόνομης Διαβίωσης

Στο Πανελλήνιο Συνέδριο Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρία, που θα διεξαχθεί στην Πτολεμαΐδα στις 19 Οκτωβρίου, αλλά και σε μια σειρά ζητημάτων που εκκρεμούν χρόνια για το αναπηρικό κίνημα στην περιοχή (όπως η λειτουργία του κολυμβητηρίου, αλλά και υπό κατασκευή Στέγη Ημιαυτόνομης Διαβίωσης) αναφέρθηκε ο Στέλιος Αντωναρίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του συλλόγου Παιδιών με Αναπηρία, στην Πτολεμαΐδα.

Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά το συνέδριο, διοργανώνεται για δεύτερη φορά σε επαρχιακή πόλη στην Ελλάδα, το πανελλήνιο συνέδριο Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με Αναπηρία, στις 19/10 στις 12 μ. στο Ξενοδοχείο Ιωάννου στην Πτολεμαΐδα. Σκοπός του γενικού συμβουλίου είναι η ενημέρωση των φορέων, αλλά και η ενημέρωση της ομοσπονδίας για τα τοπικά προβλήματα, όπως το θέμα των θεραπειών, τα αναπηρικά αυτοκίνητα, το θέμα των διοδίων κ.α. ζητήματα που είναι στον «αέρα».

Μάλιστα ένα από τα τοπικά θέματα που έθιξε ο ίδιος, τονίζοντας πως θα έπρεπε από πέρυσι να έχει λυθεί, είναι το θέμα του κολυμβητηρίου Πτολεμαΐδας. Όπως ανέφερε ο κ. Αντωναρίδης, από την προηγούμενη δημοτική αρχή υπήρχαν αρκετά ζητήματα σε σχέση με τις ώρες λειτουργίας για τα παιδιά με αναπηρία, θέμα που δεν λύθηκε όπως είπε, με τον σύλλογο να αναμένει από τη νέα δημοτική αρχή να λύσει το πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι ο νέος δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς ξέρει το θέμα και έχει πει προεκλογικά ότι είναι στις προτεραιότητές του. «Η υπομονή των γονέων τελειώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο πρόεδρος αναφέρθηκε στη λειτουργία της υπό κατασκευή Μονάδας Ημιαυτόνομης Διαβίωσης (Σ.Σ.που κατασκευάζεται στο κτήριο του γηροκομείου που είχε ανεγείρει δεκαετίες πριν η Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας στην περιοχή “Κουρί” Πτολεμαΐδας, κάτω από το Μποδοσάκειο νοσοκομείο), με τον κ. Αντωναρίδη να εκφράζει την αγωνία του για την επόμενη ημέρα, τονίζοντας πως το έργο προχωράει μεν αλλά οι γονείς ανησυχούν για το πώς θα καταφέρει να λειτουργήσει. Για το θέμα, μάλιστα, προτείνουν να ενταχθεί η μονάδα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, ως αυτοδιοικητικό κομμάτι, με το αναπηρικό κίνημα να έχει λόγο στη διαχείρισή του.

Επίσης, ανέφερε πως ότι η μεταλιγνιτική περίοδος που έρχεται δεν αφορά μόνο το δήμο αλλά και το αναπηρικό κίνημα.

 

«Η πολιτεία και οι τοπικοί φορείς να μας στηρίξουν»

Ο σύλλογος κλείνει εφέτος 30 χρόνια λειτουργίας, με στόχο, όπως ανέφερε ο πρόεδρός του, την «καλύτερη ποιότητα ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους». «Δεν σκύψαμε, δεν λυγίσαμε, δεν σκύψαμε σε εμπόδια, πολιτικά, εσωτερικά ζητήματα, κοινωνικά θέματα. Είμαστε σήμερα εδώ και έχουμε καταφέρει πολλά», είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας ενδεικτικά επιτεύγματα του συλλόγου, όπως ημερίδες, σεμινάρια, συμμετοχή σε προγράμματα, συνεργασίες με συλλόγους σε Ελλάδα και εξωτερικό κ.α.

«Ο κόσμος και η πολιτεία και η πόλη να δει τι υπάρχει σήμερα και είναι καλό σε ικανοποιητικό βαθμό. Θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα αν είχαμε την κατάλληλη στήριξη όλα αυτά τα χρόνια, από τις αυτοδιοικητικές, δημοτικές, περιφερειακές αρχές και τους πολιτικούς. Δυστυχώς δεν είχαμε τη στήριξη που θα θέλαμε και ελπίζω στο μέλλον να έχουμε περισσότερα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωναρίδης, φέρνοντας ένα παράδειγμα, όπως την πρόταση για συμμετοχή εκπροσώπου του αναπηρικού κινήματος στην επιτροπή διαχείρισης του Πόρου.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη