Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Στην Κοζάνη ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας – Το σχέδιο «ΕΛΛΑΔΑ» η πολιτική πρόταση του ΚΙΝ.ΑΛ. – Ζητάμε «ισχυρή εντολή» στις εθνικές εκλογές υπογράμμισε ο Β. Κεγκέρογλου

Στην Κοζάνη ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας – Το σχέδιο «ΕΛΛΑΔΑ» η πολιτική πρόταση του ΚΙΝ.ΑΛ. – Ζητάμε «ισχυρή εντολή» στις εθνικές εκλογές υπογράμμισε ο Β. Κεγκέρογλου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Στόχος μας είναι στις εθνικές εκλογές να έχουμε ισχυρή εντολή για να μπορούμε να παίξουμε καθοριστικό ρόλο στις περαιτέρω εξελίξεις στη χώρα, υπογράμμισε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Κοζάνη ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στο εργατικό Κέντρο Κοζάνης, όπου αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο σχέδιο «Ελλάδα» που παρουσίασε η Φώφη Γεννηματά στη ΔΕΘ, λέγοντας ότι «είναι η πολιτική μας πρόταση για τη χώρα, ως αναγκαία προϋπόθεση για να προχωρήσουμε μπροστά και να ξεφύγουμε από τις συμπληγάδες στις οποίες έχει βρεθεί η οικονομία και η κοινωνία».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – είπε – πανηγυρίζει για την 21η Αυγούστου ως ημέρα που έληξε το τριετές μνημόνιο, γεγονός που ήταν γνωστό από την ημέρα της υπογραφής του, αλλά αυτή η ημερομηνία θα μπορούσε να ήταν η 1η Μαρτίου 2015 αν δεν είχε παρεμβληθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή θα μπορούσε να είναι μια ημερομηνία του 2012 αν οι πολιτικές δυνάμεις είχαν συνδράμει με εθνική συνεννόηση την προσπάθεια των κυβερνήσεων που εκείνο το διάστημα είχαν συγκροτηθεί προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κρίση, όπως άλλωστε έγινε σε πολλές χώρες που αντιμετώπισαν προβλήματα. Αυτή η μακροημέρευση της κρίσης στην Ελλάδα έφερε πολλά δεινά στους πολίτες, στην  κοινωνία ολόκληρη.

Το στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ. υπογράμμισε ότι «σήμερα αυτό το οποίο έχει ανάγκη η χώρα δεν είναι ούτε οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης ούτε η ΝΔ με την αντιδιαστολή που κάνει στην κυβέρνηση και οι δυο μαζί πολώνουν και διχάζουν. Η χώρα χρειάζεται ένα σχέδιο, μια εθνική γραμμή κι’ εμείς καταθέτουμε την ολοκληρωμένη πρόταση, το σχέδιο «Ελλάδα». Η μεν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καλεί σε αντιδεξιό μέτωπο η δε ΝΔ καλεί σε αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι λύση για τη χώρα. Πρέπει να δούμε θετικά την πορεία, υπάρχει άλλος δρόμος. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και όχι απλή αντικατάσταση του Αλέξη από τον Κυριάκο, προκειμένου η χώρα να παράξει νέο πλούτο και βέβαια να λύσει με δίκαιο τρόπο τα κοινωνικά ζητήματα. Είναι μονόδρομος. Γι’ αυτό εμείς πιστεύουμε στη δύναμη των πολιτών. Μ’ αυτή την πρόταση ζητάμε και εκλογές ως τη λύση που θα διαμορφώσει μια νέα πλειοψηφία που μπορεί να δώσει αυτό το αποτέλεσμα».

Ακόμη ο Β. Κεγκέρογλου τόνισε: «Μπροστά μας είναι οι εκλογές για την  αυτοδιοίκηση, οι ευρωεκλογές και βεβαίως οι εθνικές εκλογές. Προφανώς η κυβέρνηση θα επιδιώξει να πάει όσο μακρύτερα τις εθνικές εκλογές. Στο Κίνημα Αλλαγής ο σχεδιασμός και οι πρωτοβουλίες θα καθορίζονται απ’ αυτές τις τρεις μεγάλες εκλογικές μάχες. Κυρίως σε ότι αφορά στην εθνική συνεννόηση η οποία είναι ανεξάρτητη από το θέμα των συνεργασιών και από το ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο. Όμως και γι’ αυτό εμείς θα ζητήσουμε ισχυρή εντολή και αυτή την εντολή θα την  τιμήσουμε. Το ποιοι θα συνεργαστούν με ποιους ή ποιοι θα κυβερνήσουν το αποφασίζει ο ελληνικός λαός. Κάποιοι προτρέχουν, δυστυχώς να το καθορίσουν πριν τις εκλογές.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, είπε ότι «η χώρα δεν τα πάει καλά», ενώ διατυπώνοντας τη θέση του ΚΙΝ.ΑΛ. για το Σκοπιανό, σημείωσε: «Στις καλύτερες συνθήκες ο Τσίπρας δεν τα κατάφερε. Δυστυχώς υπέγραψε μια συμφωνία επιζήμια για τη χώρα γιατί περιλαμβάνει παραχωρήσεις που ανοίγουν θέματα αντί να τα κλείνει, όπως η παραχώρηση της υπηκοότητας και της μακεδονικής γλώσσας. Εμείς έχουμε δηλώσει ότι αυτή τη συμφωνία δεν την ψηφίζουμε».

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας