Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Στη βελτίωση της σχέσης γονέα-παιδιού βασίστηκε το χθεσινό σεμινάριο γονέων, στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης

Στη βελτίωση της σχέσης γονέα-παιδιού βασίστηκε το χθεσινό σεμινάριο γονέων, στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Παιδιά και γονείς μαζί, χτίζουν δυνατές σχέσεις για ένα λαμπρό μέλλον! Έτσι ξεκίνησε το χθεσινό σεμινάριο γονέων στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης που διοργάνωσε το Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο-Παιδικός Σταθμός Στρουμφάκια και ομιλήτρια την καθηγήτρια Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Roehampton του Λονδίνου Δρ. Καλλίτσογλου Αγγελική. Η χθεσινή ομιλία βασίστηκε σε ερευνητικό πρόγραμμα και συνεργασία μεταξύ της παιδαγωγικής σχολής του Πανεπιστημίου Roehampton του Λονδίνου με υπεύθυνη προγράμματος τη Δρ Καλλίτσογλου Αγγελική και του σχολείου Στρουμφάκια με επιστημονική υπεύθυνη τη Δρ Ρεπανά Βασιλική, διευθύντριας του σχολείου.

Η χθεσινή ομιλία βασίστηκε σε νέα ερευνητικά δεδομένα και επιστημονικές μελέτες για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη σχέση γονέα-παιδιού. Κλειδί σε αυτή τη διαδικασία για να χτίσουμε ποιοτικές σχέσεις με το παιδί μας είναι το να είμαστε συνεπείς στην παροχή φροντίδας, να δίνουμε την προσοχή μας στα παιδιά μας και να είμαστε διαθέσιμοι!

Συχνά οι γονείς νιώθουν ανήμποροι μπροστά στα προβλήματα συμπεριφοράς και την παρορμητικότητα του παιδιού τους. Παραπονιούνται ότι το παιδί τους δεν τους ακούει, αντιμιλάει, γκρινιάζει, δεν συγκεντρώνεται.  Το χθεσινό σεμινάριο λαμβάνοντας υπόψη ότι κάθε οικογένεια έχει το δικό της στυλ, αξίες και αρχές, απάντησε σε αυτό το ερώτημα:  Πως μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί μας;

Βασιζόμενη στη λογική της «πυραμίδας, βάση της οποίας είναι το χτίσιμο μιας ασφαλούς σχέσης με το παιδί και κορυφή της τα όρια, οι κανόνες και οι συνέπειες για τη διαχείριση προβληματικών συμπεριφορών, δώσαμε έμφαση σε νέους, μη τιμωρητικούς τρόπους επιβολής ορίων που διαφυλάσσουν την καλή σχέση γονέα-παιδιού.

Το ζητούμενο είναι η καλή σχέση, η ποιότητα του δεσμού γονέα-παιδιού και η υγιής κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού. Επιθυμία όλων των γονέων είναι να δουν το παιδί τους να μεγαλώνει χαρούμενο, με αυτοεκτίμηση, έτοιμο να μπει στην κοινωνία. Όλες όμως αυτές οι δεξιότητες χτίζονται από πολύ μικρή ηλικία και σταδιακά εξελίσσονται μέχρι την κατάκτηση τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι μας, μικροί-μεγάλοι, έχουμε το δικό μας χαρακτήρα, ταπεραμέντο και κλίσεις, είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά όλοι μας έχουμε τις ίδιες συναισθηματικές ανάγκες. Όλοι μας έχουμε ανάγκη από  αγάπη, αποδοχή και αγκαλιά!

Το σεμινάριο έκλεισε με την προτροπή να φροντίζουμε και να αγαπάμε πρώτα από όλα τον εαυτό μας, γιατί είναι το κυρίαρχο συστατικό για να ξεκινήσουμε μία υγιή σχέση με τους ανθρώπους γύρω μας!

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Δήμος Γρεβενών: Δωρεάν rapid test κάτω από το Δημαρχείο την Πέμπτη 13 Μαΐου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με τον Δήμο Γρεβενών, θα πραγματοποιήσει δωρεάν δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης ...