Αρχική > Αγροτικά > Στη Bουλή τα προβλήματα των σιτοπαραγωγών στις ΠΕ Κοζάνης και Γρεβενών – Ερώτηση του ΚΚΕ

Στη Bουλή τα προβλήματα των σιτοπαραγωγών στις ΠΕ Κοζάνης και Γρεβενών – Ερώτηση του ΚΚΕ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, σχετικά με τα προβλήματα των σιτοπαραγωγών στις ΠΕ Κοζάνης και Γρεβενών.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

 

«Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκονται οι αγρότες σιτοπαραγωγοί στις ΠΕ Γρεβενών και Κοζάνης. Συγκεκριμένα μέσα στην καλλιεργητική περίοδο ήρθαν αντιμέτωποι με τον παγετό και με την ανομβρία της άνοιξης με αποτέλεσμα τη χαμηλή απόδοση της παραγωγής στο μαλακό και σκληρό σιτάρι τώρα που έχουν ξεκινήσει οι αλωνισμοί στα χωράφια τους (σε κάποιες περιπτώσεις δεν παίρνουν πάνω από 150 – 250 κιλά το στρέμμα ενώ σε κανονικές συνθήκες η απόδοση της παραγωγής τους ξεπερνούσε τα 400-500 κιλά).

Οι αγρότες της περιοχής αντιμετωπίζουν την καταστροφή της παραγωγής τους και τη νέα τεράστια απώλεια στο εισόδημά τους, κάτι για το οποίο δεν ευθύνονται οι ίδιοι. Αυτή η κατάσταση όχι μόνο τους δυσκολεύει να ανταποκριθούν στα υπέρογκα έξοδα των καλλιεργειών τους, αλλά επιδεινώνει περαιτέρω και το βιοτικό τους επίπεδο.

 

Μετά τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε:

  • Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα εκτιμήσεις και οι καταγραφές του συνόλου των ζημιών.
  • Να αποζημιωθούν επιτέλους δίκαια και έγκαιρα οι αγρότες για το 100% των ζημιών που υπέστησαν, με αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και επαρκή χρηματοδότησή του με βάση τις ανάγκες, από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να ανασταλούν οι πληρωμές των υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών σε τράπεζες, ΔΕΚΟ, εφορία κλπ τουλάχιστον μέχρι την καταβολή των αποζημιώσεων για τη χαμένη παραγωγή τους».

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Συνάντηση Αντωνιάδη – Σκυλακάκη με θέμα την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης για το πετρέλαιο στην 1η Ζώνη

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ κ. Γιάννη Αντωνιάδη, εκδόθηκε η ανακοίνωση:   Την Τετάρτη, ...