Αρχική > Slider > Στεγασμένη λαϊκή αγορά θ’ αποκτήσει η Πτολεμαΐδα – Σε εξέλιξη η εκπόνηση σχετικής μελέτης

Στεγασμένη λαϊκή αγορά θ’ αποκτήσει η Πτολεμαΐδα – Σε εξέλιξη η εκπόνηση σχετικής μελέτης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Μελέτη για την αναβάθμιση και στέγαση του χώρου της λαϊκής αγοράς Πτολεμαΐδας εκπονεί ο δήμος Εορδαίας, με στόχο να μετατρέψει σε στεγασμένο το χώρο της λαϊκής αλλά και την αξιοποίησή του τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας ως χώρο στάθμευσης.

Στο σχεδιασμό αυτό της δημοτικής αρχής αναφέρθηκε, ακροθιγώς, ο αντιδήμαρχος Εορδαίας Μάρκος Βύρλιος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε με αντικείμενο το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη της Πτολεμαΐδας και την απόφαση να μπει ένα τέλος στην αυθαιρεσία που επικρατεί στην πόλη.

vyrll

Ερωτηθείς ειδικότερα ο κ. Βύρλιος για τη στάθμευση στο χώρο της λαϊκής αγοράς είπε πως ήδη υπάρχει μέριμνα για τη λαϊκή αγορά και για το χώρο του πάρκινγκ. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι «καταφέραμε να εκταμιεύσουμε 300.000 ευρώ από τον Τοπικό Πόρο έτσι ώστε να γίνει και διαμόρφωση του χώρου της λαϊκής αγοράς και διαμόρφωση του πάρκινγκ, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει και να είναι προσβάσιμο σε όλους» και σημείωσε ότι «έχει δοθεί ήδη εντολή να αρχίσει μια μελέτη για το συγκεκριμένο χώρο και ελπίζω να υλοποιηθεί άμεσα.»

 

ZAMANIDHS-SAVAS-531x330

Περισσότερες πληροφορίες για το σχεδιασμό αυτό που αποσκοπεί στην αναβάθμιση  της λαϊκής αγοράς της Πτολεμαΐδας έδωσε μιλώντας στον «Π» ο δήμαρχος Εορδαίας, Σάββας Ζαμανίδης. Δήλωσε συγκεκριμένα ότι «η δημοτική αρχή συντάσσει μελέτη ώστε να γίνει στεγασμένη η λαϊκή αγορά της πόλης της Πτολεμαΐδας». Διευκρίνησε δε ότι η στέγαση της λαϊκής θα γίνει «με πρόχειρες- ελαφρές κι όχι βαριές κατασκευές και αυτός ο χώρος ο οποίος θα είναι στεγασμένος για τους παραγωγούς και τους εκθέτες της λαϊκής αγοράς και την υπόλοιπη εβδομάδα θα λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης.»

Τόνισε επίσης πως σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του χώρου στάθμευσης στη λαϊκή αγορά θα λειτουργεί ως κλειστός χώρος, σημειώνοντας ότι «δεν έχει καταληχθεί αυτή τη στιγμή εάν θα το δουλέψει ιδιώτης ή θα το δουλέψουμε εμείς ως δημοτικό πάρκινγκ με τον μήνα ή με άλλο τρόπο.»

Ο κ. Ζαμανίδης επισήμανε μάλιστα ότι η δημοτική αρχή βιάζεται να δημιουργήσει το χώρο στάθμευσης στη λαϊκή αγορά ώστε να μπορεί να εξυπηρετείται ο κόσμος, καθώς αυτή τη στιγμή λειτουργεί πάλι ως χώρος στάθμευσης αλλά παρατηρείται αυθαιρεσία στη στάθμευση με αποτέλεσμα να χάνονται πολλές θέσεις στάθμευσης.

laiki 2

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη