Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Σταθάκης: Υπάρχει ενδιαφέρον για τις μονάδες τις ΔΕΗ, μέχρι Μάρτιο ο νόμος – Θέλουμε να μειώσουμε τις τιμές ενέργειας

Σταθάκης: Υπάρχει ενδιαφέρον για τις μονάδες τις ΔΕΗ, μέχρι Μάρτιο ο νόμος – Θέλουμε να μειώσουμε τις τιμές ενέργειας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής και στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» παραχώρησε σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης. Μεταξύ άλλων είπε:

Για τους πλειστηριασμούς

Με βάση το νόμο η προστασίας της α’ κατοικίας είναι πλήρης και καθολική, για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, κάτι που δεν υπήρχε στο νόμο Κατσέλη και το φέραμε εμείς. Η α’ κατοικία είναι προστατευμένη απέναντι σε χρέη προς πάσα κατεύθυνση δημόσιο, τράπεζες και ασφαλιστικούς οργανισμούς, κάτι που έγινε επίσης βάσει της δική μας τροποποίησης.

Για την υπαγωγή στον Νόμο Σταθάκη ισχύουν κριτήρια για την αντικειμενική αξία του ακινήτου (ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση, έως 280.000 ευρώ) και το εισόδημα του οφειλέτη (στη βάση των εύλογων δαπανών διαβίωσης, προσαυξημένων κατά 70%, ποσό που φτάνει τα 40.500 ευρώ), που καλύπτουν πάνω από τα 2/3 των νοικοκυριών. Αίτηση υπαγωγής στον Νόμο μπορούν οι οφειλέτες να υποβάλλουν μέχρι το τέλος του έτους, εφόσον απειλείται η πρώτη κατοικία από οποιαδήποτε πηγή.

Δεν έχει γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας που να εμπίπτει στα δυο κριτήρια που προανέφερα, παρά μόνο για πολύ ακριβές κατοικίες ή περιπτώσεις μεταξύ ιδιωτών.

Για το Ελληνικό

Το Προεδρικό Διάταγμα υπογράφηκε και έχει σταλεί στο ΣτΕ. Μόλις εγκριθεί από το ΣτΕ θα αρχίσει η κανονική αδειοδότηση. Αποδείχθηκε ότι όλα έγιναν μια χαρά, με απόλυτα νόμιμο τρόπο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την κατάληξη αυτή, διότι αποδείχθηκε ότι πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα με βάση την κείμενη νομοθεσία, τους φορείς, τους θεσμούς και να μη δημιουργούμε κραυγές που δεν οδηγούν πουθενά.

Για τη ΔΕΗ

Το θέμα δεν είναι στο πολυνομοσχέδιο – θα έρθει μετά όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Καταρχάς είναι μια διαδικασία την οποία συζητάμε όχι με τους εκπροσώπους των δανειστών αλλά με τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp), μιας και αυτή κίνησε τις διαδικασίες περί παραβίασης των κανόνων ανταγωνισμού. Έχουμε συμφωνήσει στο σχέδιο. Αποφασίσαμε ποιες μονάδες θα είναι προς πώληση.

Ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες το market test, θα υπάρχει ένα διάστημα διαπραγματεύσεων με τη DG Comp, μέχρι να καταλήξουμε στο τελικό σχέδιο και τότε θα νομοθετήσουμε.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα  εδώ…

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Στο ΥΠΕΝ ο Κ. Μητσοτάκης: «Δέσμευση μας προς τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και της Μεγαλόπολης ότι θα τους υποστηρίξουμε σε αυτή τη μετάβαση»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail «Η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος με ένα εξαιρετικά πλούσιο περιβάλλον σε ζητήματα βιοποικιλότητας και όλες οι δράσεις ...