Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Στα δικαστήρια η Ακρινή- Ανοιχτό μέτωπο με πολιτεία και ΔΕΗ για τη μη τήρηση του νόμου της μετεγκατάστασης- Η σκέψη για προσφυγή σε Ευρωπαϊκά δικαστήρια

Στα δικαστήρια η Ακρινή- Ανοιχτό μέτωπο με πολιτεία και ΔΕΗ για τη μη τήρηση του νόμου της μετεγκατάστασης- Η σκέψη για προσφυγή σε Ευρωπαϊκά δικαστήρια

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Αποφασισμένοι να κινηθούν δικαστικά κατά της πολιτείας και της ΔΕΗ, για τη μη εφαρμογή του νόμου της μετεγκατάστασης, εμφανίζονται οι κάτοικοι της Ακρινής, μετά και το χθεσινή επιστολή του Προέδρου της Τ.Κ., Θεοχάρη Καζαντζίδη, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, από τον οποίο ζητά νομική υποστήριξη.

Το σκεπτικό των όλων κινήσεων, οι οποίες εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες στην Ακρινή, βασίζεται στη λήξη της προθεσμίας για την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης, με ημερομηνία 31/3/2021, με το νόμο όμως να βρίσκεται ακόμα σε ισχύ και τους κατοίκους να μην έχουν λάβει απαντήσεις για το μέλλον τους.

Πάγια διεκδίκηση παραμένει φυσικά η μετεγκατάσταση της Ακρινής, οι ενέργειες όμως με προσφυγή σε ανώτατα δικαστήρια θα θέσουν ζήτημα αποζημιώσεων των κατοίκων και των περιουσιών τους, ενώ θα αναζητηθούν ευθύνες για τη μη τήρηση του νόμου.

Στα πλαίσια αυτά, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει διαδικασία συλλογής υπογραφών για τη μαζική προσφυγή στα δικαστήρια, ενώ υπό σοβαρή επεξεργασία βρίσκεται και η προοπτική προσφυγής στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Το αίτημα προς τον Περιφερειάρχη είναι είτε να συμβάλει το νομικό επιτελείο της Περιφέρειας, είτε να καλυφθούν τα έξοδα του νομικού επιτελείου που θα επιλέξουν οι κάτοικοι της Ακρινής.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Προς τον «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ» του ΤΕΝΙΣ οδεύει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διοργανώνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας ! (της Κούλας Πουλασιχίδου)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με πάρα πολλές συμμετοχές από όλη την Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΤΕΝΙΣ, το διάστημα 12 με ...