Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Στ. Γκανάτσιος στο Top Channel: Δύο ειδικευόμενοι γιατροί στο Μαμάτσειο, θετικοί στον κορωνοϊό – Πόσοι είναι σε καραντίνα

Στ. Γκανάτσιος στο Top Channel: Δύο ειδικευόμενοι γιατροί στο Μαμάτσειο, θετικοί στον κορωνοϊό – Πόσοι είναι σε καραντίνα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Top Channel με τη Ρίτα Τσιούρα και τον Ζήση Πιτσιάβα μίλησε πριν από λίγο ο διοικητής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Στέργιος Γκανάτσιος.

Όπως είπε,  στην Παθολογική Κλινική δύο ειδικευόμενοι γιατροί βρέθηκαν θετικοί και βγήκαν εκτός υπηρεσίας τα άτομα που ήταν σε στενή επαφή μεταξύ τους, δηλαδή, 3 ακόμη ειδικευόμενοι και 3 ειδικοί, για τους οποίους θα γίνουν τεστ αύριο και θα εκτιμηθεί η κατάσταση.

Σήμερα νοσηλεύονται 28 άτομα στο νοσοκομείο με κορωνοϊό, με μέσο όρο ημερών, 22-30 άτομα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για προσλήψεις αορίστου χρόνου όσον προσλαμβάνονται στις ΜΕΘ, αν θα βοηθήσει και τη ΜΕΘ Κοζάνης που δεν λειτουργεί, απάντησε πως αυτό μπορεί να λειτουργήσει θετικά.

Επίσης, το νοσοκομείο σήμερα έχει νοσηλευόμενους και από όμορους νομούς Πέλλας και Ημαθίας (και σε covid19 και σε άλλες κλινικές).

Σε ό,τι αφορά την προσφορά ιδιωτών γιατρών στο νοσοκομείο, ο κ. Γκανάτσιος είπε πως έγινε μια καταγραφή, κάποιες ειδικότητες υπάρχουν κάποιες όχι, αλλά όπως περιγράφεται από τη νομοθεσία, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πρόβλημα, γιατί πρέπει να υποβληθεί το αίτημα στο υπουργείο, που εγκρίνει τις εν λόγω θέσεις. Πχ εντατικολόγος δεν βρίσκονται, παθολόγοι δύσκολα (ένας ή δύο), πνευμονολόγος επίσης δύσκολα. «Από τη στιγμή που θα υποβληθεί αίτημα στο υπουργείο, εξαρτάται από αυτό», προσέθεσε.

Μάλιστα, το νοσοκομείο σήμερα ενισχύθηκε με γενικούς γιατρούς από τα κέντρα υγείας της περιοχής.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων στην περιοχή, υπάρχει η εκτίμηση ότι πέφτει, με τον κ. Γκανάτσιο να ζητάει να τηρούνται τα μέτρα στην περιοχή.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Θόδωρος Θεοδουλίδης(Πρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας): «Με την ελάχιστη βάση εισαγωγής θα χάσουμε το 58% των φοιτητών και 10 τμήματα»- Σε Κοζάνη και Γρεβενά οι μεγαλύτερες απώλειες, δεν πλήττεται η Πτολεμαϊδα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Τη δραματική κατάσταση που θα προκύψει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αν επιβληθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια ...