Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Το υπουργείο θέλει να «βγάλει τα σπασμένα» στις πλάτες των εργαζομένων για να διασώσει τη ΔΕΗ

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Το υπουργείο θέλει να «βγάλει τα σπασμένα» στις πλάτες των εργαζομένων για να διασώσει τη ΔΕΗ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ότι κατακτήθηκε με αγώνα, με αγώνα θα διατηρηθεί.

Με μία «πρωτοφανή» ανακοίνωση τύπου που φέρει τον τίτλο «Μείωση της προνομιακής έκπτωσης των εργαζομένων της ΔΕΗ», το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκανε σήμερα γνωστό ότι «Στο πλαίσιο του σχεδίου για τη διάσωση της ΔΕΗ και των μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητάς της, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει την πρόθεσή του να φέρει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα περιορίζει τις προνομιακές εκπτώσεις που έχουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στα τιμολόγια της εταιρείας και οι οποίες διαμορφώνονται στο 75% κατά μέσο όρο»
Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή, το υπουργείο στρέφεται για μία ακόμα φορά προς τους εργαζόμενους σε μία προσπάθεια, ακουμπώντας και πάλι στις πλάτες τους, να «βγάλει τα σπασμένα» και να διασώσει τη ΔΕΗ.
Όλα αυτά τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ όχι απλά έχουν στηρίξει την επιχείρηση, όχι απλά έχουν δώσει το ένα χέρι και το ένα πόδι τους αλλά έχουν υποστεί μειώσεις που ξεπερνούν τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ!!!
Περαιτέρω, σε ότι έχει να κάνει με το συγκεκριμένο «μέτρο», εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί -πρόσθετη- εξόφθαλμη μείωση μισθού, αποτελεί και ένα μέτρο που καταστρατηγεί και καταργεί την κατάκτηση της παροχής αυτής μέσα από την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καταργεί δηλαδή δημοκρατικές διαδικασίες και εισάγει νέα ήθη που ανήκουν σε αλήστου μνήμης άλλες εποχές.
Επιτέλους ήρθε η ώρα που οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ θα πρέπει να λάβουν απτές αποδείξεις αναγνώρισης της προσφοράς και της στήριξής τους προς στην επιχείρηση και όχι να «τιμωρούνται» με πρακτικές που ισοπεδώνουν τα πάντα και «ροκανίζουν» το κομμάτι εκείνο που κρατά όρθια τη επιχείρηση.
Το κομμάτι εκείνο που έχει αποκλειστικότητα στο «προνόμιο» του να ρισκάρει σε καθημερινή βάση την υγεία και την ίδια του τη ζωή. Να αντιμετωπίζει καθημερινά κακουχίες και δυσκολίες που για άλλους αποτελούν απλά «γραφικότητες» και για άλλους μπορεί να αποτελούν μία διαδρομή στη δουλειά, χωρίς επιστροφή στο σπίτι.
Ως εκ τούτου, αναμένουμε από τη νέα Διοίκηση της επιχείρησης όχι μόνο να πράξει τα δέοντα αλλά να δώσει, άμεσα, δείγμα γραφής για τις θετικές της προθέσεις σε σχέση με τους εργαζόμενους. Στις χιλιάδες των ανθρώπων που καθημερινά «βάζουν πλάτη» για να γυρίζουν οι καδοτροχοί, να παράγεται ρεύμα, να ηλεκτροδοτείται κάθε σπιθαμή γης.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, σε συνεχή επικοινωνία και προγραμματισμό με την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, θα βρίσκεται στις επάλξεις και θα παρέμβει σε κάθε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Στ. Καλαφάτης: Η βιώσιμη ανάπτυξη και η πράσινη επιχειρηματικότητα αποτελούν πρόκληση και ευκαιρία για το σήμερα και το αύριο

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στη διαδικτυακή εκδήλωση του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας «Βιώσιμη ...