Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Καλεί όλους τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο στη Κεντρική Πλατεία Κοζάνης, την Τρίτη

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Καλεί όλους τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο στη Κεντρική Πλατεία Κοζάνης, την Τρίτη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, νέοι και νέες, άνεργοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι.

Την Τετάρτη 15 Φλεβάρη έγινε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης που αναδείχθηκε μέσα από τις αρχαιρεσίες του που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 11 και τη Κυριακή 12 Φλεβάρη. Θέματα του ήταν η συγκρότηση του σε σώμα και η συμμετοχή στο συλλαλητήριο που καλεί η Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση και τα νέα μέτρα που έρχονται.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ !

Συλλαλητήριο στη Κεντρική Πλατεία Κοζάνης την Τρίτη 21 Φλεβάρη 11:00πμ

 Το Σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο και την εστίαση, τους άνεργους και απλήρωτους να βάλουν στην άκρη και να μη παρασυρθούν από σωματεία όπως ο νεοσυσταθέν «Σύλλογος Ανέργων και Απασχολούμενων Ιδιωτικού Δικαίου Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης», που σα σκοπό έχουν τη παραγωγή αντιπροσώπων για το συνέδριο του Εργατικού κέντρου Νομού Κοζάνης που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα και την αλλοίωση των συσχετισμών υπέρ του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που έχει τη πλειοψηφία στη διοίκηση. Να  συσπειρωθούν και να παλέψουν μέσα από το κλαδικό Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης.

Τα μνημόνια είναι διαρκείας, είναι όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και απορρέουν από τις αξιώσεις των εργοδοτών για κακοπληρωμένους εργαζόμενους που θα τους στύβουν στη δουλειά για να αυξάνουν τα κέρδη είτε είναι κρίση είτε επιχειρείται ανάκαμψη. Κυβέρνηση και κουαρτέτο, δεν διαπραγματεύονται για όφελος των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων.

Έχουμε πείρα και εμπειρία πλέον, κάθε φορά που «κλείνει» μία «αξιολόγηση», καλούμαστε οι εργαζόμενοι να υποστούμε και άλλες θυσίες για να παγιωθούν τα αιματοβαμμένα «πρωτογενή» πλεονάσματα ώστε οι επιχειρηματικοί όμιλοι να ενισχυθούν με ζεστό χρήμα.

Ό,τι αξίωσαν τα προηγούμενα χρόνια οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγάλοι ιδιοκτήτες των πολυκαταστημάτων και των ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, έγιναν μνημόνια που περιέχουν τις ¨αξιολογήσεις¨.

«Αξιολόγηση» εφαρμόζει ο εργοδότης ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ στην Θεσσαλονίκη που έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους πάνω από 12 μήνες, αξιολόγηση εφαρμόζει ο Φουρλής του ομίλου ΙΚΕΑ και INTERSPORT που «βαπτίζει» τους εργαζόμενους που διεκδικούν δικαιώματα, ως άτομα με «βαρύτατα ψυχολογικά προβλήματα»

«Αξιολόγηση» εφαρμόζουν οι μεγαλοεργοδότες στο εμπόριο που πείθουν την εργαζόμενη μητέρα ότι είναι «κόστος» για τις επιχειρήσεις.

 «Αξιολόγηση» είναι τα «δουλεμπορικά» γραφεία, οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι  από τον ένα εργοδότη στον άλλο όπως γίνεται στα πρώην καταστήματα ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, νυν MY MARKET, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ,  η ανασφάλιστη εργασία.

Αξιολόγηση είναι οι απολύσεις στα PUBLIC, εργαζομένων που με βάση τα κριτήρια της εταιρείας ήταν υψηλόμισθοι των 700€ και πάνω.

Οι εκβιασμοί και οι απειλές είναι συνεχείς και από την κυβέρνηση και από την εργοδοσία και από τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μας τρομοκρατούν διαρκώς, μέχρι να συμβιβαστούμε και να αποδεχτούμε την βαρβαρότητα ως φυσικό πλέον φαινόμενο.

Το πρώτο βήμα είναι η οργάνωση στο σωματείο μας, για συλλογική δράση με κριτήριο τα συμφέροντά μας και όχι τα κέρδη των αφεντικών

 Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα, κάθε άνεργο του κλάδου, κάθε νέο και νέα να μην συμβιβαστεί με την φτώχια και την μίζερη ζωή, να μην είμαστε θεατές στην εξαθλίωση που μας επιβάλλουν.

Το σωματείο είναι το όπλο μας και έχουμε υποχρέωση να οργανωθούμε σε αυτό, να συμμετέχουμε στη ζωή και τη δράση του. Για να το κάνουμε πιο μαζικό, πιο δυνατό, ικανό να παλεύει πιο αποτελεσματικά για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Για να γίνει αυτό είναι αναγκαία και η δική σου συμμετοχή. Η εμπειρία του εργατικού κινήματος αυτό δείχνει, με την πάλη και την οργάνωσή μας κατακτήθηκαν δικαιώματα.

Να απαιτήσουμε τα δικαιώματα μας στην εργασία, στην ασφάλιση, στην δημόσια και δωρεάν υγεία, στην δημόσια και δωρεάν παιδεία, στις συντάξεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να απαιτήσουμε την επαναφορά της κλαδικής ΣΣΕ στο εμπόριο και τον επισιτισμό-εστίαση.

 Αυτά είναι δικαιώματα μας, δεν είναι παροχές και παραχωρήσεις της εργοδοσίας ή της κυβέρνησης.

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τις αξιολογήσεις τους, τα παζάρια τους, την «κανονικότητά τους»

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Δυστυχώς κατέληξε ο νεαρός που είχε πέσει από μπαλκόνι στη Φλώρινα και μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο μετά από επιπλοκή κατά τη διακομιδή του για Θεσσαλονίκη

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Κατέληξε, δυστυχώς, τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, ο νεαρός ηλικίας 31 ετών που νωρίτερα σήμερα είχε πέσει από ...