Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ: Έρχονται αλλαγές στις συντάξεις χηρείας

Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ: Έρχονται αλλαγές στις συντάξεις χηρείας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Μπορεί ο υφυπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος, να μην κατάφερε να παραστεί τελικά στη συγκέντρωση του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα το Σάββατο, ωστόσο η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά και μάλιστα έγιναν σημαντικές ανακοινώσεις για τους συνταξιούχους και δη για τις συντάξεις χηρείας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ, Αναστάσιος Δημάκης, ανακοίνωσε ειδικότερα αυτά που του ζήτησε ο ίδιος ο υφυπουργός Εργασίας: ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει βελτιωτικές παρεμβάσεις για τις συντάξεις χηρείας, και συγκεκριμένα κατάργηση του άρθρου 12 του νόμου 4387 για τα ηλικιακά όρια στις συντάξεις χηρείας, οι οποίες από 50% επανέρχονται στο 70%.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι τα 10 χρόνια που χρειαζόταν κάποιος στα Βαρέα και Ανθυγιεινά να έχει 1.000 ένσημα για να βγει στη σύνταξη, διευρύνονται λόγω της ανεργίας στα 17 χρόνια, καθώς και ότι οι οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές θα ενταχθούν σε 120 δόσεις, εφόσον γίνει επαναυπολογισμός οφειλών που οδηγούν σε μείωση περίπου 60%.

Ο κ. Δημάκης ανέφερε επίσης ότι ο υφυπουργός ζήτησε να ανακοινώσει στα μέλη του σωματείου ότι, ολοκληρώνεται η διαδικασία έκδοσης ενημερωτικών σημειωμάτων ώστε να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι τη διαμόρφωση του ποσού της σύνταξης που τους καταβάλλεται, μετά την μη περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019 και την αύξηση 620.000 συντάξεων.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Από το Σαββατοκύριακο τα 7 από τα 9 κρούσματα της Εορδαίας που δόθηκαν στη ...