Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ- H τραγουδίστρια της Νίκης του 1940 – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 30/10/2019

ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ- H τραγουδίστρια της Νίκης του 1940 – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 30/10/2019

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

«Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά, που σκληρά πολεμάτε πάνω στα βουνά, παιδιά στη Γλυκιά Παναγιά προσευχόμαστε όλοι να έρθετε ξανά με της ΝΙΚΗΣ τα κλαδιά. σας προσμένουμε παιδιά».. !
Φίλες και φίλοι και όχι μόνο, παλιοί και νέοι, ακόμα ηχούν στα παιδικά μου αυτιά οι προειδοποιητικές πολεμικές σειρήνες, των αλευρόμυλων, Γ. Παπακωνσταντίνου και Ι. Παντελείου, αναγγέλλοντας την κήρυξη του πολέμου από τη χυδαία και φασιστική γειτονική μας Ιταλία κατά της Πατρίδος μας, τα ξημέρωμα της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Ακόμα, ο απόηχος των τραγουδιών, της υπέροχης και μεγάλης μας τραγουδίστριας και όχι μόνο, ΣΟΦΙΑΣ ΒΕΜΠΟ, να εμψυχώνει τους μαχητές από τις πανύψηλες βουνοκορφές της Πίνδου μας και της Αλβανίας, διατηρείται ακόμα ολοζώντανος στη … νεανική μας μνήμη .
Δίκαια η Πατρίδα μας την προσμέτρησε, με τους γενναίου μαχητές της ΕΠΟΠΟΙΙΑΣ του Έθνους, με τον επίζηλο τίτλο, “Η ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ” !!!

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team