Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Σκέψεις για περιορισμό ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα – Αρκετός κόσμος σε καφετέριες και supermarkets στην Πτολεμαΐδα

Σκέψεις για περιορισμό ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα – Αρκετός κόσμος σε καφετέριες και supermarkets στην Πτολεμαΐδα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Συζητιέται με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντροδυτικής Μακεδονίας, ο περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στην περιοχή, λόγω των συνεπειών αλλά και των κινδύνων από τον κορωνοϊό. Το μέτρο εξετάζεται από το δευτεροβάθμιο όργανο των συλλόγων, ενώ ενδέχεται μέχρι αύριο να υπάρχουν ανακοινώσεις. Η ενδεχόμενη αλλαγή στο ωράριο αλλά και άλλα μέτρα που θα προταθούν, θα γίνουν στη λογική της όσο το δυνατόν μικρότερης έκθεσης σε κίνδυνο, εμπόρων και καταναλωτών. Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Πτολεμαΐδας, είναι σχεδόν μηδενική και η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους πολύ περιορισμένη. Τα μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας και ο Πρόεδρος Μιχάλης Δεληκώστας, συστήνουν να τηρηθούν τα μέτρα προφύλαξης στο ακέραιο, και διατηρηθεί το υφιστάμενο κλίμα ψυχραιμίας.

Εξαίρεση αποτελούν τα supermarkets, στα ταμεία των οποίων δημιούργησαν «ουρές» πολλοί από τους συμπολίτες μας σπεύδοντας να προμηθευτούν μαζικά τρόφιμα και άλλα είδη. Για το συγκεκριμένο θέμα, προτείνεται ψυχραιμία στο καταναλωτικό κοινό, καθώς δεν προβλέπεται να υπάρξει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία και την τροφοδοσία των καταστημάτων.
Η καλοκαιρινή μέρα που είχε υψηλές θερμοκρασίες, προσέλκυσε αρκετούς από τους πολίτες οι οποίοι αποφάσισαν να πιουν το μεσημεριανό καφέ τους στο κέντρο της Πτολεμαΐδας. Πολλοί συμπολίτες μας, δεν επέτρεψαν να τους «πάρει από κάτω» και βγήκαν σε εξωτερικούς χώρους καταστημάτων εστίασης. Ωστόσο παρατηρήθηκε πως οι πολίτες προτίμησαν μόνο τους εξωτερικούς χώρους στα καταστήματα εστίασης, οι εσωτερικοί χώροι των οποίων ήταν τελείως άδειοι. Σε σχετική ερώτηση που θέσαμε σε καταστηματάρχες εστίασης, μας είπαν πως οι πελάτες τους είναι σε μεγάλο βαθμό ευαισθητοποιημένοι και προσεκτικοί, ενώ κατά τα άλλα μας είπαν πως αναμένουν μεγάλη μείωση στην κίνηση τις επόμενες ημέρες.

Σε κεντρικό επίπεδο, η ΕΣΕΕ και η ΓΕΣΕΒΕ με ανακοινώσεις τους, ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν εθελοντικά προληπτικά μέτρα, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του ιού στους χώρους εργασίας και την προστασία της υγείας των εργαζομένων. Τα προληπτικά μέτρα, πρέπει να στοχεύουν -εκτός από την προστασία- και στη διευκόλυνση των εργαζομένων και στην ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων στον μέγιστο δυνατό βαθμό, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση η λήψη εκτάκτων προληπτικών μέτρων. Επίσης προτείνουν στις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στις περιοχές αυτές να εφαρμόσουν,πρακτικές ευελιξίας ως προς τον χρόνο και τον τόπο εργασίας, αλλά και για τη διευκόλυνση αδειών εφόσον υπάρχουν έκτακτες οικογενειακές υποχρεώσεις από τυχόν κλείσιμο παιδικών σταθμών, σχολείων, κλπ.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team