Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση των ζημιών από την κακοκαιρία και άμεσα μέτρα

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση των ζημιών από την κακοκαιρία και άμεσα μέτρα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Σύσκεψη με τους αντιπεριφερειάρχες και τους αρμόδιους των τεχνικών υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη, προκειμένου να γίνει ένας πρώτος απολογισμός των καταστροφών που προκάλεσε το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας, αλλά και τα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ομαλοποίηση της κατάστασης.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά ότι η θεομηνία έπληξε την περιοχή και σημειώθηκαν ζημιές στην περιοχή των Γρεβενών, της Καστοριά, στο νομό Κοζάνης στο Χρώμιο, στην Αιανή κ.λ.π. Σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή οι υπηρεσίες μας επιχείρησαν και οι χωρικοί περιφερειάρχες βρέθηκαν επιτόπου. Σε συνεργασία με τους δήμους έγινε καταγραφή των ζημιών. Ακριβώς αυτό είναι σήμερα και το αντικείμενο της σύσκεψης, να δούμε όλες τις ζημιές καταγεγραμμένες. Από την πρώτη στιγμή είχαμε συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή και με τον γενικό γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκη, έτσι ώστε να δούμε πως μπορούμε να παρέμβουμε και να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ζημιές για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους.

Σήμερα, καταγράφοντας όλα αυτά, συνοψίζοντάς τα, έχοντας και το κόστος της επέμβασης και ό,τι άλλο χρειάζεται να γίνει – έχω μιλήσει χτες και με τον κ. Κουρουμπλή και με τον κ. Καπάκη – θα σταλεί αυτή η κατάσταση στο υπουργείο Εσωτερικών για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά που έχουμε επιχειρήσει για να πληρώσουμε κάποιους ανθρώπους, αλλά και τι υπολείπεται για να δούμε με ποιον τρόπο θα αντιμετωπιστούν και πως θα πληρωθούν όσοι εμπλακούν, γιατί έργα πρέπει να υλοποιηθούν για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.

Αυτό είναι το αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Ήδη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μας είπε ό,τι χρειαστεί θα γίνει».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας