Αρχική > ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ > Με το σύνθημα «Stop στις φόλες στα σκυλιά, κινδυνεύουν και παιδιά…», πραγματοποιήθηκε η διαμαρτυρία για τις φόλες σε ζώα στην Πτολεμαΐδα

Με το σύνθημα «Stop στις φόλες στα σκυλιά, κινδυνεύουν και παιδιά…», πραγματοποιήθηκε η διαμαρτυρία για τις φόλες σε ζώα στην Πτολεμαΐδα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Πτολεμαΐδα, φιλόζωοι πολίτες της Πτολεμαΐδας και της Εορδαίας, διαδηλώνοντας ενάντια στις φόλες που σκορπούν σε πολλά σημεία άγνωστοι δράστες, με αποτέλεσμα την βάρβαρη θανάτωση δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, με σύνθημα «Stop στις φόλες στα σκυλιά, κινδυνεύουν και παιδιά…».

Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της διαμαρτυρίας είχαν νέα παιδιά με φιλοζωικά αισθήματα, που αποφάσισαν να εκφράσουν με τον πιο έντονο τρόπο τον αποτροπιασμό τους για την βάρβαρη αυτή εξόντωση ζώων, να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία και να θέσουν προ των ευθυνών τους Δήμο και αρμόδιες αρχές.

Αρκετός ήταν ο κόσμος που συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και απαίτησε να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιες αρχές και να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες που παραμένουν άγνωστοι και δρουν ανενόχλητοι εδώ και χρόνια.

Την πρωτοβουλία των νέων παιδιών για τη διοργάνωση της διαμαρτυρίας αυτής χαιρέτισε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Πτολεμαΐδας, Ευσταθία  Παπαχρήστου, δηλώνοντας: «Είμαστε στο πλευρό τους, συμμετέχουμε και εμείς σαν φιλοζωικό σωματείο και στηρίζουμε παρόμοιες δράσεις που έχουν σαν στόχο να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν. Τέτοιες κινήσεις από νέους ανθρώπους δημιουργούν την ελπίδα ότι ακόμη υπάρχει ο άνθρωπος».

Καταδίκασε τέλος τη θανάτωση 20-25 ζώων από φόλες το τελευταίο διάστημα, που στάθηκε και αφορμή για τη διοργάνωση της διαμαρτυρίας αυτής, λέγοντας πως πετάχθηκε δηλητηριασμένη τροφή μέσα σε αυλές, ενώ ρίχθηκαν φόλες και σε αδέσποτα  και υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα ζώα στην ίδια πόλη, να συμβιώνουμε με τα αδέσποτα και να βρεθούν λύσεις για να μειωθεί ο πληθυσμός των αδέσποτων από τους δρόμος. »

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Διάκριση για τους μικρούς μαθητές του 10ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης στο διαγωνισμό του Make A Wish

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Τα παιδιά του 10ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης, έλαβαν βραβείο και διακρίθηκαν στο διαγωνισμό του Make -A-Wish- Κάνε μια ευχή ...