Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Συνάντηση του δήμαρχου Φλώρινας Γ. Βοσκόπουλου με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

Συνάντηση του δήμαρχου Φλώρινας Γ. Βοσκόπουλου με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό συναντήθηκε την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Φλώρινας, παρόντες επίσης ήταν ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας κ. Κώστας Σέλτσας, ο Αντιδήμαρχος κ. Άρης Αριστείδου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Απιδόπουλος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας κ. Νίκος Μουρατίδης.

Ο κ. Δήμαρχος καλωσόρισε τον κ. Υπουργό στην ακριτική Φλώρινα, και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι είναι σημαντικό τα προβλήματα στον τομέα της υγείας να μπορέσουν να εισακουστούν στην κεντρική διοίκηση.

Ο κ. Βοσκόπουλος αναφέρθηκε στη θέση την οποία έχει λάβει η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για τη δημιουργία ενός περιφερειακού νοσοκομείου και συγκεκριμένα για τη μετατροπή του Μποδοσάκειου νοσοκομείου σε τέτοιου σκοπού, καθώς με τον τρόπο αυτό θα εξυπηρετείται όλη η Δυτική Μακεδονία.

Ακολούθως, είπε ότι λόγω της μη ολοκληρωμένης στελέχωσης των κλινικών του νοσοκομείου Φλώρινας και συγκεκριμένα  τηςνεφρολογικήςκαι γυναικολογικήςκλινική του, καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε από τον κ. Ξανθό να εξεταστεί το ενδεχόμενο στελέχωσης του νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους Φλωρινιώτες. Επίσης, αναφέρθηκε και στα δύο Κέντρα Υγείας που λειτουργούν στον Δήμο Πρεσπών και Αμυνταίου, τα οποία χρήζουν ενίσχυση ιατρικού προσωπικού.

Στη συνέχεια συζητήθηκε η παροχή κινήτρων στους γιατρούς, προκειμένου να αποδέχονται τις θέσεις εργασίας στο νοσοκομείο Φλώρινας, με τον κ. Δήμαρχο να δηλώνει τη διάθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να βοηθήσει προς τον σκοπό αυτό.

Ο κ. Υπουργός ακολούθως είπε ότι θα βγουν κάποιες προκηρύξεις για τη στελέχωση των νοσοκομειακών μονάδων και αναζητούνται τρόποι, ώστε να υπάρξουν κάποια κίνητρα, ώστε να καλυφθούν όλες οι θέσεις και να μην υπάρχουν κενά.

Σκοπός της κυβέρνησης είπε, είναι να καλυφθούν όλα τα ελλείμματα και να υπάρχει μία ανάκαμψη στον χώρο της υγείας, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες της χώρας.

Τέλος, αναφέρθηκε στη συνεργασία που υπάρχει με τη διοίκηση του νοσοκομείου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με σκοπό την καταγραφή όλων των προβλημάτων, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για να υπάρχουν στελεχωμένα νομαρχιακά νοσοκομεία, αλλά και ένα περιφερειακό νοσοκομείο για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στη δημόσια περίθαλψη.

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team