Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Συνάντηση Θ. Μουμουλίδη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, για τη λίμνη Πολυφύτου, τον κρόκο και τον αναδασμό του αγροκτήματος Πτολεμαΐδας

Συνάντηση Θ. Μουμουλίδη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, για τη λίμνη Πολυφύτου, τον κρόκο και τον αναδασμό του αγροκτήματος Πτολεμαΐδας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email 

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμωνκ. Βαγγέλη Αποστόλου, συναντήθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης, στις 23 Δεκεμβρίου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν σημαντικά θέματα της Π.Ε.Κοζάνης.

Κυρίαρχο το θέμα ανάπτυξης και αξιοποίησης της λίμνης Πολυφύτου, το οποίο  αποτελεί σημαντική πολιτική επιλογή και καθοριστικό αναπτυξιακό έργο για την περιοχή. Τα θέματα:

  •  του αρδευτικούτης Βόρειας ζώνης της λίμνης,
  • της ανάληψης άμεσων πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της αλιείας,
  • τωννομοθετικών ρυθμίσεων για το σαφή διαχωρισμό επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας και προστασίας της λίμνης, καθώς και
  • η διερεύνηση των εκτάσεων της παραλίμνιας ζώνης που ανήκουν στο Δημόσιο

συμφωνήθηκε να συζητηθούν διεξοδικά σε ειδική συνάντηση.

Ο Θέμης Μουμουλίδης ζήτησε επίσης από τον κ. Υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση ενός εκ των σημαντικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί κρόκου, που είναι το θέμα της  αξιοποίησης του ίδιου αγροτεμαχίου, εάν δεν παρέλθει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από την εξαγωγή του βολβού, λόγω της ανάπτυξης παθογόνων. Ο βουλευτής ζήτησε από τον υπουργό να επισπεύσει τις διαδικασίες  χρηματοδότησης ερευνητικού προγράμματοςμέσω του ΠΑΑ 2014-2020 για την εξυγίανση του εδάφους των «κροκοχώραφων», ώστε να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν για δεκαετίες οι παραγωγοί, και έτσι να δοθεί μια σημαντική και δυναμική ώθηση σε ένα κατ΄ εξοχήν εξαγωγικό προϊόν.

Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα  της περιοχής , αποτελεί και το θέμα του αναδασμού του αγροκτήματος Πτολεμαϊδας,-η διανομή της Πτολεμαΐδας συντάχτηκε την περίοδο 1934-1935- , σημαντική προυπόθεση για την βελτίωση της αγροτικής ανάπτυξης της περιοχής , αλλά και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων στην αναγκαιότητα ανάληψης πρωτοβουλιών, προώθησης διαδικασιών και εξεύρεσης λύσεων των παραπάνω θεμάτων. Για το λόγο αυτό, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα  διευρυμένη  συνάντηση με υπηρεσιακούς και θεσμικούς παράγοντες για την αρτιότερη προετοιμασία των προτάσεων του υπουργείου. Η συνάντηση προσδιορίστηκε για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Τέλος, ουπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να επισκεφτεί στο αμέσως επόμενο διάστημα την Π.Ε.Κοζάνης, με σκοπό την ενημέρωση , τη συνεργασία με φορείς, καθώς  και ανακοινώσεις  του υπουργείου σχετικά με θέματα που αφορούν στην Π.Ε.Κοζάνης.

Η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης θα ανακοινωθεί στο επόμενο διάστημα από το υπουργείο.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Μαρτυρία σοκ: Ψάχναμε 27 ώρες κρεβάτι ΜΕΘ στη Φλώρινα για τον σύζυγό μου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο ασθενής είχε τα πρωτα συμπτώματα σις 11 Νοεμβρίου και μετά τις πρώτες ημέρες στο σπίτι μπήκε σε ...