Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Η συμβολή των τριών Ιεραρχών στην ορθόδοξη παράδοση της Χριστιανοσύνης

Η συμβολή των τριών Ιεραρχών στην ορθόδοξη παράδοση της Χριστιανοσύνης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Τους τρεις μεγίστους πατέρες και διδασκάλου του έθνους μας τίμησαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας και η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Εορδαίας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσαν στο Μουσείο Πτολεμαΐδας, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Ιεροψαλτών Εορδαίας και την ΕΛΜΕ Εορδαίας.

IMG_0527

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από την Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κατερίνα Ασπράγκαθου, ενώ ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας Νικηφόρος Μανάδης, ευχήθηκε δύναμη στους εκπαιδευτικούς για να επιτελέσουν το δύσκολο έργο τους, ακολουθώντας τις διδαχές των Τριών Ιεραρχών.

Τον χαιρετισμό του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, μετέφερε ο Αντιδήμαρχος Απόστολος Καΐδης, μιλώντας για την ανεκτίμητη αξία της Παιδείας στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και για τη σημασία του εκπαιδευτικού ρόλου καθηγητών και δασκάλων.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Θεολογίας Δημήτρης Μαυρόπουλος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Τρεις Ιεράρχες: Η σημασία μιας σύνθεσης».

Ο εισηγητής αναφέρθηκε κατ’ αρχήν στο πώς και πότε καθιερώθηκε ο εορτασμός των τριών Ιεραρχών και στο γιατί η εκκλησία μας τους τιμά ως έναν κοινό άξονα, ενώ στάθηκε στη συμβολή των Τριών Δασκάλων στην Παιδεία και στην Ορθόδοξη παράδοση της Χριστιανοσύνης.

Τόνισε την σημαντική συνεισφορά τους στην Παιδεία του Έθνους, υπογραμμίζοντας όχι μόνο το εκπαιδευτικό αλλά και το φιλανθρωπικό έργο των Τριών Ιεραρχών.

Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση έδωσε ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Εορδαίας αποδίδοντας το τροπάριο των τιμωμένων Αγίων καθώς και άλλους Βυζαντινούς Ύμνους.

Ήταν μία ποιοτική διοργάνωση, που τίμησαν με την παρουσία τους Ιερείς, Δάσκαλοι και Καθηγητές της Εορδαίας ενώ το παρών έδωσαν οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου